A fegyverropogás szinte mindennapossá vált a Martonos melletti erdőben

2022.07.25.
 

Lövöldözés volt július 24-én hajnalban a Martonos melletti erdőben. Ez pedig már nem az első eset. Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke szerint a migránsok egyre agresszívabbak, a fegyverropogás pedig szinte mindennapossá vált. 

A szerb rendőrség már többször is begyűjtötte az erdőben bujkáló illegális bevándorlókat, de a migránsok utánpótlása folyamatos. Horgos és Martonos környékén jelenleg is mintegy másfél ezer bevándorló tartózkodik. 

A migrációs nyomás Horgos és Martonos környékén is egyre nagyobb. Az illegális bevándorlók az erdős szakaszokon szoktak próbálkozni a határátlépéssel, és sajnos arról kell beszámolni, hogy egyre több migránsnak, illetve embercsempésznek van lőfegyvere. A helyeik beszámolója szerint az elmúlt napokban itt folyamatos volt a fegyverropogás. 
Az egykori martonosi határőrség épületét és annak udvarát teljesen birtokukba vették a migránsok. Az udvar sátortáborrá alakult át. 

Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke szerint a migránsok egyre agresszívabbak. A fegyverropogás napi szintű, vasárnap hajnalban is lövöldözés volt Martonos környékén. 
„A lövöldözés állandóan jelen van. Ez volt már Horgoson is. Találtunk fegyvereket eldobálva is a járásokon. Személyesen is láttam lőfegyvereket, pisztolyokról volt szó akkor, tele tárakkal. Martonoson a határ erdős részében folyamatos éjszakánként a lövöldözés, tehát fegyverropogásról beszélünk. A közvetlen közelben lakik egy család három kisgyerekkel, akikkel kapcsolatban vagyunk. Érdekes, hogy éjjel most nem volt, viszont hajnalban ismét komoly lövöldözés volt.” 
Becslések szerint Horgoson jelenleg több mint ezer migráns tartózkodik, de Martonoson és környékén is mintegy 500 illegális bevándorló bujkálhat. 

Bővebben: 


A fegyverropogás szinte mindennapossá vált a Martonos melletti erdőben

„Bombát dobok a házadra!”