Mirović: Százmillió dinár IPA-projektumok támogatására

2021.11.17.
 

Igor Mirović tartományi kormányfő november 16-án 96 támogatási szerződést nyújtott át 100 millió dinár értékben IPA-projektumok társfinanszírozására, amelyet az Európai Uniós Alapokon keresztül folyósítanak. A Tartományi Pénzügyi Titkárság biztosította pénzeszközökben elsősorban a helyi önkormányzatok, valamint az oktatási és szociális intézetek, a regionális fejlesztési ügynökségek, a közvállalatok, a civil szervezetek, valamint a többségi részesedéssel rendelkező intézmények és cégek részesülhettek. 

A legtöbb pénzt a városok és a községek kapták. Többek között Szabadka, Zenta és Magyarkanizsa is támogatásban részesült a közösségük fejlesztése érdekében. 

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, a község önkormányzata 3 IPA-pályázatot is beadott az elmúlt időszakban. 

– Ezeknek a pályázatoknak köztudottan az önrészét magának a pályázónak szükséges biztosítania a projektum 15 százaléknyi értékében, és ennek a 15 százalékos önrésznek a részfinanszírozását szavatolta most a Tartományi Pénzügyi Titkárság. 

– A három projektumra összesen 4 millió dinárt kaptunk, ez volt a maximális összeg, amennyit kaphattunk – folytatta a polgármester. Két pályázatunkra 1-1 millió dinárt kaptunk, és volt egy nagyobb pályázat, amire 2 millió dinárt. Egyébként ez a három pályázat egyrészt a horgosi kerékpárút kiépítésére, másrészt Magyarkanizsán a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézménynek az informatikai felszerelésére és  infrastrukturális felújításra szolgál. A harmadik projektum célja pedig a szociális szférában működő Szociális Védelmi Szolgáltató Központnak a fejlesztése és a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiacra jutásának a támogatása – nyilatkozta lapunknak Fejsztámer Róbert. 

Bővebben: 


Százmillió dinár IPA-projektumok támogatására