Dűlőutak javítása a község területén

2020.08.19.
 

Javában zajlik Magyarkanizsa községben a földes utak javítása. Többek között járhatóvá tették a Horgos és Kispiac közti tanyavilágban található Ürü-járást.

A beruházás nagyban javít az ott élők mindennapjain, ugyanis a közlekedés ezáltal zökkenőmentes lett ezen az útszakaszon. Az 500 méteres útszakasz felújítását a magyarkanizsai önkormányzat támogatta 800 ezer dinárral és mart aszfalttal látták el azt, ami tartósabb és minőségesebb útszakaszt eredményezett. Sors Róbert, a horgosi helyi közösség elnöke kiemelte, az Ürü-járást napi szinten mintegy 200 ember használja.

Sors Róbert elmondta, hogy a közelmúltban a Fodor dűlői út is felújításon esett át, valamint tervben van a Fodor dűlőt és az Ürü-járást összekötő út felújítása is.

A Tóthfalu melletti Bogarasi útnál is folyik a munka, amelynek során mart aszfalt kerül arra az 1,3 kilométeres útszakaszra, ami összeköti Tóthfalu és Bogaras helyi közösségeket.

Magyarkanizsa községben három helyi közösség területén újítanak fel dűlőutakat jelenleg. A beruházások összértéke pedig 6,2 millió dinár és összesen 2,7 kilométer út kerül ezáltal felújításra, amelynek költségeit teljes egészében Magyarkanizsa önkormányzata finanszírozza.

 

Bővebben:


Dűlőutakat javítanak Magyarkanizsa község területén

Pár napon belül zökkenőmentes lesz a közlekedés Tóthfalu és Bogaras között

Rendezett dűlőutakkal az élet is szebb




Fotó: Puskás Károly építészmérnök