Kategorizálatlan szálláshelyek bejelentése

2020.08.05.
   

A vendéglátásról szóló törvény értelmében a kategorizálatlan vendéglátóipari egységek, szállást nyújtó szolgáltatók, a tevékenység megkezdése előtt kötelesek azon helyi önkormányzatnál bejelenteni szolgáltatásukat, melynek területén található a létesítmény.

Minden különálló épületet, ahol szállásadói tevékenységet folytatnak külön-külön dokumentummal kell bejelenteni. Ezen pályázati űrlap elérhető, illetve letölthető itt.

A szolgáltatók, akiknek a létesítménye Magyarkanizsa község területén található, személyesen is benyújthatják kérelmeiket az ügyfélfogadó központ 8-as számú ablakánál, vagy elektronikus formában az info@hellokanjiza.rs e-mail címen.

Azon kategorizálatlan vendéglátóipari egységeknek, szállást nyújtó létesítményeknek, amelyek nem jelentették létezésüket a helyi önkormányzatok irányába, nem lesz jogosultságuk regisztrálni üdülési utalvány elfogadó helyként 2020-ban, illetve nem lesz jogosultságuk az E-turista rendszerben történő munkavégzésre sem.

Azon vendéglátóipari létesítményekre (jogi személyek), amelyek nem jelentik be működésüket a munkavégzés megkezdése előtt, büntetés róható ki a törvény értelmében.

További információkat a bejelentésről, valamint minden egyéb szükséges információt a vendéglátói szolgáltatásokról a következő telefonszámon kaphatnak: 024/873-249.

A Gazdasági és helyi gazdaságfejlesztési főosztály tájékoztatója