Sikeres évet zár Magyarkanizsa

2019.12.04.
                

Sikeres, pályázatokban és infrastruktúra-fejlesztésekben dús évet tudhat maga mögött Magyarkanizsa község – jelentette ki évértékelőjében Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

A pályázatoknak köszönhetően az elmúlt egy évben megszépült a nagypark és a Tisza-part is, elkezdődött a szennyvíztisztító kapacitásának bővítése, jelenleg is zajlik a főtér felújítása, de emellett több utat, utcát és intézményt is sikerült felújítani. Ezek összege mintegy 250 millió dinárt jelentett a 2019-es évben, amelyekre az önrészt az önkormányzat biztosította a költségvetésből, ami mintegy 80 millió dinárt tett ki. Az idei költségvetés az év végéig megközelítőleg eléri majd a 80 százalékot, ami mintegy 850 millió dinárt jelent. Ezek jelentős részét a közigazgatási intézmények, az egészségház, óvodák, iskolák és a szociális központok fenntartására fordítják, de a mezőgazdasági termelőket és a civil szervezeteket is támogatták – nyilatkozta évértékelőjében Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A 2019-es évet lehet alapul venni a 2020-as tervezéséhez. Minden egyes szolgáltatást, minden egyes támogatási, politikai részt végig tudtunk csinálni, amit elterveztünk, legyen az akár a közterületek, közterek minőségi tisztán tartása vagy karbantartása, vagy akár a civil szervezetek és a sportegyesületek, vagy a kulturális programjaink támogatása és a finanszírozása. Tehát úgy gondolom, hogy a 2019-es évben megtaláltuk azt a középutat, azt az egyensúlyt, amin keresztül a következő évek tervezésénél ez egy jó alap, ezt a színvonalat kell fenntartani.¨

Bővebben:


Sikeres évet zár Magyarkanizsa

Tartani kell a színvonalat!

Magyarkanizsa polgármestere: Jó alap volt a 2019-es év a további tervekhez

Nézőpont-Fejsztámer Róbert, polgármester évértékelője