Új hajóban, egy hajóban

2019.06.17.
   

A Cserkészek Vízitelepén minden évben számos tábort rendeznek a fiatalok számára, de az sem ritka, hogy a középkorosztály vagy az idősebbek veszik birtokba a Tisza melletti táborhelyet. Mivel konyhával, zuhanyzóval, valamint előadások megtartására alkalmas hellyel is rendelkezik, szinte minden igényt ki tud elégíteni, ami egy táborozáshoz szükséges. De hogy a fejlődés érdekében nem szabad megtorpanni, hanem az új lehetőségeket is meg kell ragadni, a közelmúltban részt vettek egy határon átnyúló projektumban, amelynek lezárásához most érkeztek el.

Ennek eredményeképpen új kenuk, megújult konyha, mentőmellények és konténerek is vannak már a vízitelepen. Molnár Makai Krisztina, a Tisatur projekt menedzsere elmondta, hogy a projektet Magyarkanizsa önkormányzata Algyő nagyközség önkormányzatával karöltve valósította meg 2018 és a 2019 folyamán. Az Interreg-IPA CBC Szerbia program keretében megvalósult programhoz 125 ezer euróval járult hozzá az Európai Unió, ebből a felek 50-50 százalékban részesültek.

– A fő cél az volt, hogy 10 és 16 év közötti fiataloknak olyan környezetben hívjuk fel a figyelmét a környezetvédelem, valamint a fejleszthető és fenntartható turizmus fontosságára, ahol első kézből tudnak tapasztalatot szerezni ezekben a témakörökben – fejtette ki Molnár Makai Krisztina.

Az új felszereléseket Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere is megtekintette, aki lapunknak adott nyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy minden egyes nemzetközi kiírásnál igyekeznek részt venni olyan projektekben, amelyek a turizmusra vonatkoznak.

– Ez a terület főként a fiataloknak tesz jó szolgálatot a különféle táborozások alkalmával, mivel lehetőséget kínál arra, hogy minél jobban megismerjék a természetet, minél jobban megszeressék a Tiszát, éppen ezért az önkormányzat számára is rendkívül fontos, hogy ez a közösségépítő terület minden évben fejlődjön, szépüljön egy kicsit – mondta el a polgármester.

A cserkészek közül Oláh Tibor kifejtette, óriási öröm számukra, hogy mostantól kezdve új eszközöket is használhatnak a vízitelepen.

– Ezeknek az eszközöknek elsősorban a magyarkanizsai cserkészcsapat fiataljai fogják hasznát venni, leginkább táborozáskor, illetve kenutúrák alkalmával, sőt mivel új eszközökről van szó, akár bérbe is adhatjuk őket másoknak, akik igényt tartanak rá – mondta Oláh Tibor, akitől megtudtuk, hogy a nyár folyamán több tábor és egyéb rendezvény is lesz ezen a helyszínen. Jövő pénteken tartják meg az első Ábel Miklós-emlékversenyt, valamint az első vajdasági cserkészszemle is ugyanazon a napon zajlik.

Bővebben:


Új hajóban, egy hajóban

Felszereléssel bővült a magyarkanizsai cserkészcsapat Vízitelepe

Táborozási elemekkel bővült a Kanizsa Cserkészcsapat Vízitelepe

A magyarkanizsai cserkészcsapat Vízitelepe több felszereléssel bővült




Fotó: Puskás Károly építészmérnök