Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter Magyarkanizsán

2019.04.05.
  

Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter április 4-én Magyarkanizsára látogatott. A miniszter látogatást tett a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, valamint a Partizan Atlétika Klubnál.

A miniszter látogatása során megtekintette a stadiont, amelyet az atlétika klub tagjai és a helyi labdarúgó klubok használnak edzésre és mérkőzésekre. A miniszter itt találkozott a helyi atlétákkal és Dušan Mandarić edzővel, akikkel többek között a távolugró pálya felújításának szükségességéről is beszélt. Az edző köszönetet mondott a sportminiszternek, hogy törődik a sportnövendékek jövőjével és ígérete szerint támogatásokra is számíthatnak a minisztériumtól.

A miniszter a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjaival is találkozott, megtekintette a tornatermet és a sporteszközöket, ugyanis pár nappal ezelőtt a minisztérium támogatásának köszönhetően a gyerekek új sporteszközökkel, kosárlabda palánkokkal és labdákkal edzhetnek a jövőben.

A miniszter nyilatkozata szerint rövid körútja során elsősorban tapasztalatokat gyűjtött, és ezek után is szeretné támogatni a község sportnövendékeit és iskoláit.

- Azt szeretném, hogy minél több iskola, tornaterem megújuljon berendezések és sporteszközök által, de a szívem tele van örömmel, amikor ide jövök és meggyőződhetek arról, hogy a Partizan Atlétika Klub tagjai tele vannak lelkesedéssel és a sport szeretetével, és ezáltal bajnokok születnek ebben a kis közösségben – mesélte Vanja Udovičić.

A Partizan Atlétika Klub több sikeres atlétát is kinevelt az elmúlt pár évben, mint például Marina Živkovićot, aki a hétpróbában döntött legutóbb szerbiai rekordot, valamint az isztambuli ifjúsági Balkán-bajnokságon ezüstérmet szerzett, így öregbítve Magyarkanizsa hírnevét. A további, és hasonló sikerek eléréséhez viszont elengedhetetlen a megfelelő támogatás és a sporteszközök korszerűsítése.

Bővebben:


Vanja Udovičić, ifjúsági- és sportminiszter Magyarkanizsára látogatott

Sportszereket kapott Magyarkanizsa




Fotó: Puskás Károly építészmérnök