Ingyenes talajminta elemzés Magyarkanizsa község termelőinek

2018.09.13.
 

Magyarkanizsa önkormányzata értesíti a községben bejegyzett termelőket, hogy már beadhatók az igények az:A 2018 ÉVI INGYENES TALAJMINTAVÉTEL igénylésére!

Egy termelő maximálisan 10 ingyenes minta elemzésére jogosult, kizárólag a községben lévő földeken, saját és bérelt parcellákon. Állami földek talajmintavételezésére is átadhatók az igények, azonban az igények elbírálásakor a saját és más fizikai személyektől bérelt földek előnyt élveznek. Azok a termelők, akiknek vagyonadó hátraléka van, annak törlesztéséig nem élhet az önkormányzat által finanszírozott ingyenes szolgáltatással. Az előlátott mintavétel darabszáma a községben 1000. Az első jelentkezési körben az igények átadhatók legkésőbb szeptember 19-ig, míg a második körben a fennmaradt mintaszámra október 1-ig.

A jelentkezéshez szükséges dokumentáció:

-              a bejegyzett gazdaság aktív jogállásáról szóló igazolás fénymásolata;

-              személyi igazolvány fénymásolata,

-              vetésstruktúra a parcellák pontos kataszteri számával és nagyságával (az Államkincstár magyarkanizsai kirendeltségében a gazdaságokról vezetett jegyzékből kiadott kivonat második oldalának fénymásolata, amennyiben nem a falugazdászoknál történt a 2018. évi gazdaságfelújítás);

-              előre elkészített négy éves vetésterv (vetésforgó) minden parcellára .

Аz igények begyűjtését, az űrlapok kitöltését a községi falugazdászok végzik a városháza épületének földszinti 16-os irodájában. Bővebb információ a községi falugazdászoktól a következő telefonszámon kapható: 024/874-236.

A mintavételezést egy újvidéki intézet végzi. Az intézet szakemberei a terepen a termelők jelenlétében veszik a mintát. Ennek napjáról mindenki telefonos értesítést kap.

Az eredményeket postai úton kapják meg a termelők az intézettől.