Parlagfűirtás

2018.08.21.
 

Magyarkanizsa Község Közigazgatási Hivatalának Építésügyi és felügyelőségi főosztálya felhívást tesz közzé Magyarkanizsa Község polgárai számára a magyarkanizsai önkormányzat területén tenyésző parlagfű terjedése leküzdésének és irtásának intézkedéseiről, módjáról és feltételeiről szóló rendelet (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 03/09 és 07/10 sz.) 3. szakaszának értelmében:

A parlagfű terjedésének leküzdését szolgáló kötelező intézkedések:

1. a mezőgazdasági területeken agrotechnikai intézkedések rendszeres alkalmazása és a gyomnövény engedélyezett vegyszerekkel való kezelése vagy mechanikus úton történő irtása

2. a zöld közterületek rendszeres fűnyírással való karbantartása

3. az út menti sávban, a vasúti pályák mentén, valamint a tavak, vízfolyások és csatornák partján levő területek kaszálása vagy vegyszeres kezelése

4. a mezőgazdasági területen levő mezei utak mentén húzódó területeken történő kapálás, kaszálás vagy vegyszeres kezelés.

E rendelet alapján felkérjük Magyarkanizsa Község polgárait, hogy amennyiben parlagfű található saját portájukon vagy mezőgazdasági területeiken gondoskodjanak annak kiirtásáról.

Ugyanakkor felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy a mezőőrök és a községi felügyelőség munkatársai folyamatos ellenőrzést végeznek mezőgazdasági- és közterületen. Aki vét a rendelet ellen helyszíni pénzbirságra számíthat.

Építésügyi és Felügyelőségi Főosztály