Megtartották az újabb Youmig-előadást

2018.06.18.
  

A fiatalok (és kevésbé fiatalok) itthoni munkalehetőségeiről elmélkedtek június 8-án este a magyarkanizsai ifjúsági klubban. A Youmig projekt keretében másodszor tartottak fórumot, amelyen vállalkozók, itthoni boldogulást keresők mutatkoztak be, saját történetükkel ösztönözve a lakosságot az itthon maradásra.

– Az előadássorozatot motivációs előadások sorozatának is nevezhetjük – tudtuk meg Vígi László menedzsertől. – Olyan pozitív példákat szeretnénk az előadásainkon bemutatni, amelyek ösztönzőleg hatnak. Az ifjúsági migráció kutatását tűztük ki célul, keressük a megoldást arra is, hogyan lehetne lassítani a migrációt. Felhasználható információkhoz jut a hallgatóság ezeken az előadásokon, de előkészületben van egy kézikönyv is.

Ebből mindent meg lehet majd tudni, a könyvelők elérhetőségei, de az adminisztráció útvesztői is benne foglaltatnak, hogy ezzel is segítsük a jövendőbeli vállalkozókat, de lesz egy projektünk is, ami az ifjúsági szövetkezet újjáélesztését célozta meg.

A pénteki előadáson Bálint Csaba parfümkészítő, a három céget működtető Fekete Zsolt és Dóra, valamint Sarnyai György aranyműves mesélt a vállalkozásáról.

Bővebben:


Lassítható-e a migráció?

Youmig fórum az Ifjúsági Otthonban


A szép, ami itt marad