Elkészültek a horgosi ipari zóna tervei

2018.06.04.
 

A Tartományi Regionális Fejlesztési  Titkárság támogatásával elkészültek a horgosi ipari zóna tervei

Magyarkanizsa község részére 2017. októberében a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság pályázat útján 969 ezer dinár támogatást hagyott jóvá a horgosi kiépítés alatt álló ipari terület, még hiányzó műszaki terveinek elkészítésére.A község ezen felül még 171 ezer dinárral járult hozzá a projekt megvalósításához.

A tavalyi év végével záródott a közbeszerzési folyamat, idén április és május folyamán pedig átadásra került a megbízott tervezők részéről a tervdokumentáció.

A feladat keretében sor került a közművek elvi építési terveinek befejezésére, melyek tartalmazzák pl. a gázvezeték hálózatának, a telekommunikációs vezetékeknek, a trafóállomásnak, a közvilágításnak és a terület feltöltésének műszaki megoldásait. Ezek megléte ad lehetőséget a községnek további pályázati részvételre, amely a munkálatok kivitelezését irányozza elő.

A titkárság támogatásával a község jelenleg több projekt megvalósításán dolgozik. Tekintettel a sikeres együttműködésre, a község a továbbiakban is  jelentkezni fog a titkárság által megjelentetett  pályázatokra.