Szúnyogirtás

2018.04.24.
 

A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Építésügyi és felügyelőségi főosztálya az állattartásról szóló törvény 63. szakaszával összhangban (az SZK Hivatalos Közlönye 41/2009, 93/2012 és 14/2016. szám) értesíti a község polgárait, hogy Magyarkanizsán a gépjárműből végzett földi, füstgenerátoros szúnyogirtásra – a közelgő majális miatt – legkésőbb április 30-ig sor kerül.

A szúnyogirtás az esti órákban (18.00 és 21.00 között) lesz Magyarkanizsa település területén és a Tisza-menti erdősávban lambda-cihalotrina és deltametrina hatóanyagú szerekkel.

Kullancsirtás a Tisza-menti erdősávban és a Népkertben lesz.

A felügyelőség ezúton értesíti a polgárokat, hogy az idén is biztosított a szúnyoglárva irtására használatos biológiai alapú készítmény, mely térítésmentesen átvehető munkanapokon 8-14 óra között a Városháza 5. számú irodájában, illetve a helyi közösségek irodáiban. A tabletta állóvizekbe (kerti tavakba, esővíztárolókba stb.) szórva elpusztítja a benne fejlődő szúnyoglárvákat. Kifejlett szúnyogok irtására nem alkalmas! A szer emberre, állatokra, sőt más rovarokra sem veszélyes.

Repülőgépes szúnyogirtásra akkor kerül sor, mihelyt a kiáradt Tisza visszahúzódik a medrébe – és azt az időjárási viszonyok is megengedik – mert az árterületen visszamaradó pangó vízben folyamatosan szaporodnak a szúnyogok.