Tucatnyi tartományi pályázatot nyert Magyarkanizsa

2018.04.19.
 

Április 16-án írták alá a Tartományi Képviselőházban azokat a szerződéseket, melyekkel a kisebbségügyi titkárság támogatta azokat az intézményeket Magyarkanizsa község területén, amelyek a kétnyelvűséget helyezték előtérbe programjaik során.

Legyen az akár kiadvány, de még plakát formájában is. Magyarkanizsa község Szabadka városa után a legtöbb sikeres pályázatot tudta elnyerni, mégpedig 13-at, 1,7 millió dinár értékben. Minderről Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester számolt be sajtótájékoztatón.

– A pályázatok nagy többségének értéke 40 ezer és 400 ezer dinár között mozgott. Az önkormányzat számára legfontosabb – hiszen az intézmények között ott vannak az általunk alapítottak is – az a két projektum, amely az önkormányzati rendezvények kiadványainak kétnyelvű nyomtatására és az adóvégzések két nyelven való terjesztésére vonatkozik. Ez egészen egyedülálló lesz a környéken. Mindkét projekt azt szolgálja, hogy a község lakosai minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak tájékozódni, legyen szó művelődésről vagy éppen a közigazgatást érintő dolgokról – mondta el Fejsztámer Róbert.

Ami még a tartományi titkársághoz tartozik, el kell mondani, az önkormányzat aláírt két szerződést. Az egyiket a nagyberuházási igazgatósággal, a másikat az oktatási titkársággal. A legkisebb helyi közösségek útaszfaltozását kívánják majd a befolyó összegből megvalósítani. A 30,8 millió dináros beruházáshoz a nagyberuházási igazgatóság 24,7 millióval járul hozzá. Ebben Tóthfalu és Velebit helyi közössége az érintett és támogatott. A másik, korábbi nyertes pályázat révén 3 millió dinárt az oktatási titkárság jóvoltából az óvodák renoválására fordítanak majd.

Bővebben:


Kétnyelvűség, utak, óvodák…

Tartományi támogatás önkormányzati és községi projektumokra

Új szerződések aláírása

13 projekt nyert a nemzeti közösségek nyelvhasználatát támogató pályázaton

Támogatás a nemzeti közösségek hivatalos írás- és nyelvhasználatára


Tizenhárom sikeres pályázat községünkből