Pályázat a közigazgatási hivatal vezetője tisztségének betöltésére

2017.12.20.
  

Az autonóm tartományok és helyi önkormányzatok alkalmazottairól szóló törvény 56. szakasz 3. bekezdése és 95. szakasz 1. bekezdése (A Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye, 21/16. sz.), az autonóm tartományokban és helyi önkormányzatokban levő munkakörök betöltésére irányuló belső és nyílt pályázatok lebonyolításáról szóló kormányrendelet 12. szakasz 2. bekezdése (Az SZK Hiv. Közlönye,  95/16. sz.), a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal szervezetéről szóló rendelet 17. szakasza (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 9/14., 7/15., 25/16. és 13/17. sz.) és a Magyarkanizsai Községi Tanács ügyrendi szabályzatának 59. szakasza (Magyarkanizsa Község Hivatalos Lapja, 2/10. és 12/17. sz.) alapján a Magyarkanizsai Községi Tanács a 2017. dec. 15-én tartott 58. ülésén kiírja és meghirdeti az alábbi
NYÍLT PÁLYÁZATOT
A MAGYARKANIZSAI KÖZSÉGI KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJE TISZTSÉGÉNEK BETÖLTÉSÉR
I. A betöltendő munkakör mely szerv kötelékébe tartozik:

Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal, Magyarkanizsa, Fő tér 1

II.  A betöltendő tisztség:

a közigazgatási hivatal vezetője – első csoportba tartozó beosztás


A teendők ismertetése:

             irányítja és összefogja a közigazgatási hivatal működését;

             tervezi, utasítja és felügyeli a közigazgatási hivatal működését;

             egybehangolja a közigazgatási hivatal szervezeti egységeinek működését, és gondoskodik egységes szervként történő működéséről;

             megteremti a közigazgatási hivatal kötelékébe tartózó szervezeti egységek együttműködését;

             a törvénnyel, a községi alapszabállyal, a képviselő-testületi, községi tanácsi és polgármesteri döntésekkel összhangban egyéb teendőket lát el.

Feltételek: jogtudományi területen legalább 240 kreditpont terjedelmű akadémiai alapképzésben, akadémiai mesterképzésben, szakmai mesterképzésben, szakosított akadémiai képzésben, szakosított szakképzésben, illetve legalább négy évfolyamos alapképzésben vagy egyetemi szakképzésben szerzett felsőfokú végzettség, állami szakvizsga, legalább öt év szakmai munkatapasztalat.

Általános feltételek: a Szerb Köztársaság állampolgára, nagykorú, jogerősen nem ítélték legalább hat hónap börtönbüntetésre, és korábban állami szervben, autonóm tartomány vagy helyi önkormányzat szervében fennállt munkaviszonya, munkaügyi kötelességszegés miatt nem szűnt meg.
III.  A pályázati jelentkezéshez csatolandó bizonyítékok:

             állampolgársági bizonyítvány (6 hónapnál nem régebbi);

             születési anyakönyvi kivonat;

             jogtudományi területen legalább 240 kreditpont terjedelmű akadémiai alapképzésben, akadémiai mesterképzésben, szakmai mesterképzésben, szakosított akadémiai képzésben, szakosított szakképzésben, illetve legalább négy évfolyamos alapképzésben vagy egyetemi szakképzésben szerzett felsőfokú végzettséget igazoló oklevél vagy hatósági bizonyítvány;

             az állami szervekben végzendő munkához megkövetelt állami szakvizsgán való megfelelésről kiállított hatósági bizonyítvány (aki igazságügyi vizsgát tett, az az állami szakvizsgán való megfelelésről szóló hatósági bizonyítvány helyett az igazságügyi vizsgán való megfelelésről szóló hatósági bizonyítványt nyújtja be);

             legalább öt év szakmai munkatapasztalat bizonyítéka (olyan igazolás, határozat vagy egyéb ügyirat, amely igazolja, hogy a jelölt a munkatapasztalatot milyen munkakörben, milyen szakmai végzettséggel és mely időszakban szerezte);

             arról kiállított hatósági bizonyítvány, hogy a jelöltet jogerősen nem ítélték legalább hat hónap letöltendő börtönbüntetésre (illetékes rendőrkapitányság részéről a pályázat közzététele után a bűnügyi nyilvántartásból kiállított kivonat);

             arról kiállított hatósági bizonyítvány, hogy a jelölt ellen nem folyik nyomozás, és nem emeltek ellene vádat;

             ha a jelölt korábban állami szervben, illetve autonóm tartomány vagy helyi önkormányzat szervében munkaviszonyban állt, a felsorolt bizonyítékokon kívül arról is bizonyítékot köteles benyújtani, hogy állami szervben, illetve autonóm tartomány vagy helyi önkormányzat szervében korábban fennállt munkaviszonya súlyos munkaügyi kötelességszegés miatt nem szűnt meg.

Igazságügyi vizsgával rendelkező jelöltek az állami szakvizsgán való megfelelésről szóló bizonyíték helyett az igazságügyi vizsgán való megfelelésről szóló bizonyítékot nyújtanak be.

Minden egyes bizonyítékot eredetiben vagy hitelesített fénymásolatban kell benyújtani.

Az általános közigazgatási eljárásról szóló törvény 9. és 103. szakaszában (Az SZK Hivatalos Közlönye, 18/16. sz.) foglaltak úgy rendelkeznek, hogy az eljáró hatóság megtekintheti, beszerezheti és feldolgozhatja a nyilvános nyilvántartásban vezetett személyes adatokat, kivéve, ha az ügyfél kifejezetten úgy nyilatkozik, hogy ezeket az adatokat maga fogja beszerezni.

A hivatalos nyilvántartásban vezetett adatokról kiállított okmányok a következők: állampolgársági bizonyítvány, születési anyakönyvi kivonat, állami szervben végzendő munkához megkövetelt állami szakvizsgán való megfelelésről kiállított hatósági bizonyítvány és igazságügyi vizsgán való megfelelésről kiállított hatósági bizonyítvány.

A pályázónak a felsorolt bizonyítékokon kívül nyilatkozatot kell benyújtania arról is, hogy melyik lehetőséget választja: a hivatalos nyilvántartásban vezetett adatokat az eljáró hatóság szerezze-e be, vagy pedig azt a jelölt maga teszi meg.

Ennek a nyilatkozatnak a mintaszövege a nyílt pályázat mellékleteként megtalálható a magyarkanizsai önkormányzat világhálós honlapján, ahonnan letölthető.

A választási eljárás során ellenőrzendő szakmai felkészültség, ismeretek és készségek:

A választási eljárás során ellenőrizni kell: a helyi önkormányzatról szóló törvény, a közigazgatási hivatal működését szabályozó jogszabályok ismeretét, az adott tisztség betöltéséhez szükséges szakmai felkészültséget és kommunikációs készséget. Az ellenőrzés módja: a bejelentésben foglalt adatok megtekintésével és elbeszélgetéssel. A szóbeli ellenőrzés időpontjáról és helyszínéről a jelöltek elektronikus levélben vagy telefonon kapnak értesítést.
IV. A tisztség gyakorlásának ideje, a munkavégzés helye: a tisztség gyakorlása öt évre szól, a munkavégzés helye: Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatala, Magyarkanizsa, Fő tér 1.
V. Pályázási határidő, a pályázati jelentkezés tartalma: Pályázási határidő a nyílt pályázatról szóló értesítés napilapban való közzétételét követő 15. nap. A pályázati jelentkezésnek tartalmaznia kell: a jelölt családi és utónevét, születési idejét és helyét, lakcímét, telefonszámát, elektronikus levélcímét, végzettségének adatait, a munkatapasztalatának jellegére és időtartamára vonatkozó adatokat azoknak a munkaköröknek az ismertetésével, amelyekben a jelölt a pályázati jelentkezés benyújtását megelőzően dolgozott, az adott munkakörökben viselt felelősséget, a szakmai továbbképzés és a különleges ismeretek adatait. A jelentkezést saját kezűleg alá kell írni.
VI. Ahova a jelentkezést címezni kell: A jelentkezés címzése: Magyarkanizsa község, Főt tér 1, 24420 Magyarkanizsa, ennek feltüntetésével: „Pályázati bizottság – hivatalvezetői nyílt pályázat“.
VII. A pályázatról felvilágosítással szolgáló személy: Kovács Mária emberierőforrás-kezelő, elérhető a 024/ 875 166-os központ 233-as mellékén hétköznap 10.00 és 15.00 óra között.
VIII.  Megjegyzés: Az elkésett, meg nem engedett, értelmezhetetlen vagy hiányos, valamint a megkövetelt bizonyítékokkal nem eredetiben vagy illetékes szerv (közjegyző, közigazgatási hivatal vagy bíróság) által hitelesített fénymásolatban ellátott jelentkezéseket a bizottság el fogja utasítani.  Bizonyítékként olyan okmányfénymásolat is benyújtható, amelyet 2017. március 1. előtt alapfokú bíróság, illetve közigazgatási hivatal hitelesített.

A nyílt pályázatról szóló hirdetményt a magyarkanizsai önkormányzat világhálós honlapján és a  Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal hirdetőtábláján kell közzétenni, a nyílt pályázatról és a hirdetményt közzétevő világhálós honlap címéről pedig értesítést kell közölni a Kanizsai Újság c. helyi lapban magyar nyelven és a Dnevnik napilapban.

A hirdetményben használt valamennyi kifejezés, fogalom, főnév, melléknév és ige mindkét nemre értendő, diszkriminációmentesen vonatkozik nőkre is.



Nyílt pályázat a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal vezetője tisztségének betöltésére – a Nyilatkozatok adatlapjaival - .DOC

Nyílt pályázat a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal vezetője tisztségének betöltésére – a Nyilatkozatok adatlapjaival - .PDF