Velebiti díjazottak

2017.11.02.
  

Két elismerés átadásának apropóján látogatott Velebitre a község vezetősége, hogy személyesen is gratuláljon a díjakat kiérdemlőknek. Velebit Magyarkanizsa község egyik legkisebb települése, megközelítőleg kétszáz lakossal.

Az Ajvár-bajvívó velebiti döntőjéből kikerült csapat Sokobanján győzedelmeskedett, a helyi iskolát – melybe egykor kétszáz diák járt, most pedig heten tanulnak összevont tagozaton – Pro Urbe díjjal tüntették ki. Az iskolát 1927-ben alapították, és kilencvenéves fennállásával biztosítja a velebiti gyermekek alapfokú oktatását. Amellett részese a falu életének.

A sikereket méltányolta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is, személyesen gratulált, kifejezte örömét az elért eredmények kapcsán.

– Egyrészt rendezvényszervezési szempontból tudtak bizonyítani az idei évben a velebitiek, másrészt pedig egy jubileumot tudtunk ünnepelni az oktatási intézményen keresztül. A község napján a magyarkanizsai iskola igazgatónője vette át a díjat, mivel a velebiti ennek a kihelyezett tagozata, de úgy gondoltuk, az elismerésnek itt a helye, ezért hoztuk most el személyesen.

Bővebben:


Velebiti díjazottak

Rangos elismeréseket osztottak ki Velebiten

Két rangos elismerés átadására került sor Velebiten


Rangos elismerések Velebit helyi közösségének és iskolájának



Fotó: Puskás Károly építészmérnök