Minden rendben van a költségvetéssel

2017.06.29.
 

A szokásokhoz híven június 28-án Magyarkanizsán majdnem öt órán át folyt a személyeskedésektől sem mentes képviselő-testületi ülés huszonhat napirendi pont megtárgyalásával. A legfontosabb, kiemelendő témák a gyógyszertárak bérbeadására vonatkoztak, továbbá a foglalkoztatást és a költségvetést érintőek voltak túlsúlyban, de igencsak sok szó esett a Tisza-parti medence üzemeltetéséről és karbantartásáról is.

Elfogadták a 2016. év zárszámadását, amelyet korábban az állami könyvvizsgáló cég is átvizsgált. Fejsztámer Róbert polgármester kiemelte:

– Minden rendben van a 2016-os költségvetéssel, habár voltak álhírek és rémhírek azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat csődbe ment, nem tud működni. Semmi ilyenről nincs szó, ez most is bebizonyosodott.

Az egészségügyben felhalmozódott adósság is ezen az ülésen került újra szóba, ami, mint magyarázták, a törvények nem mindig összehangolt működése miatt lépett föl. A polgármester magyarázata szerint egyszerre két problémát kellett megoldaniuk: egyrészről azt, hogy az egészségügy tovább tudjon normálisan működni, ezért garanciát vállaltak arra, hogy az elkövetkező 3-4 évben tisztázni fogják az adósságokat a gyógyszerbeszállítók iránt, másrészről pedig rendezték a gyógyszertárak viszonyát olyan értelemben, hogy pályázatot írtak ki a bérbeadásukra. Ajánlattevőként a csókai Neofarm Gyógyszertár jelentkezett, a kritériumoknak eleget téve. A gyógyszertárak állománya is átkerül a vállalkozáshoz, valamint a dolgozók is alkalmazásban maradnak, ráadásul olyan szerződést kötöttek, melyben az is benne foglaltatik, hogy öt évre előre ki kell fizetni a bérleti díjat. Így kicsit tehermentesíti a költségvetést az adósságok rendezésében. Ez a falvakban működő hat gyógyszertárat is érinti.

Elfogadták továbbá a foglalkoztatásra vonatkozó új akciótervet, így a közmunkaprogram által közel hatvan embernek tudnak majd állást adni hónapokon át.

Bővebben:


Minden rendben van a költségvetéssel

A Községi Képviselő-testület XII. ülésének összefoglalója


Képviselő-testületi ülés



Fotó: Puskás Károly építészmérnök