Sportolói ösztöndíjpályázat

2017.04.11.
  

A sportolói ösztöndíjakról szóló rendelet 7. szakasza (Magyarkanizsa Község Hiv. Lapja, 2/2013. sz.) alapján a magyarkanizsai polgármester 2017. 04. 11-én meghirdeti az alábbi

N  Y  Í  L  T    H  I  R  D  E  T  M  É  N  Y  T

2017. évi sportolói ösztöndíjak odaítélésére

A nyílt pályázat meghirdetése a magyarkanizsai községi költségvetésből 2017-ben 870.000,00 dinár összegben folyósítandó sportolói ösztöndíjak odaítélésére szól.

Sportolói ösztöndíjra valamennyi sportági kategóriában a Magyarkanizsa községben működő sportszervezetek azon tagjai jogosultak, akik megszerzik az ígéretes sporttehetség jogállást.

Az ígéretes sporttehetség jogállásra jelölteket a sportszervezetek javasolnak a Szerbiai Sportszövetségben és a Szerbiai Olimpiai Bizottságban az előző év során elért sportolói kategorizálás, munkaeredmények, megszerzett oklevelek és köszönőlevelek alapján.

Az ösztöndíjjogosultság érvényesítésének feltételei:

•             a jelölt tagja legyen olyan sportszervezetnek, amely tagja a Magyarkanizsai Községi Sportszövetségnek, és ott eddzen,

•             a sportszervezetben, az iskolai csapatban, a válogatottban stb. rendszeresen és lelkiismeretesen lássa el minden sportolói kötelezettségét,

•             magatartása ösztönözze és népszerűsítse a sport, a sportélet és az alkotótevékenység etikai értékeit,

•             12 évesnél fiatalabb és 24 évesnél idősebb nem lehet,

•             az általa látogatott iskolában magaviseletből legalább jeles osztályzata legyen,

•             állandó lakóhelye Magyarkanizsa község területén legyen,

•             más szervezettől, intézettől és intézménytől nem részesül sportolói ösztöndíjban.

A sportolói ösztöndíjra a pályázat kiírását követően a Magyarkanizsai Községi Sportszövetségben tagsággal rendelkező minden sportegyesület a megállapított határidőn belül legföljebb két jelöltet javasolhat.

Az előírt formanyomtatványokon kívül a sportegyesületeknek hírlevél, oklevél, köszönőlevél, a szövetségben kiállított lista vagy a sportoló jogállását igazoló egyéb okmány formájában írásos bizonyítékokat kell beterjeszteniük.

A pályázati jelentkezéseket a bizottsághoz a jelentkezési formanyomtatványon kell benyújtani, amely az ösztöndíjrendeletnek és a pályázati iratanyagnak elválaszthatatlan része.

A pályázatok benyújtásának határideje: a nyílt hirdetménynek a magyarkanizsai önkormányzat világhálós hivatalos honlapján való közzétételét követő 15 nap.

A szükséges iratanyaggal ellátott pályázatokat a fenti határidőn belül zárt borítékban a sportolói ösztöndíjakat odaítélő bizottsághoz „Sportolói ösztöndíjra – nem bontandó föl” megjelöléssel a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán (Magyarkanizsa, Fő tér 1) kell benyújtani.