Több ebéd készül a népkonyhán

2017.01.17.
 

Magyarkanizsán hétszázra tehető a szociálisan hátrányos helyzetű emberek száma, akikről a tél folyamán fokozottabban kell gondoskodni. Hogy miképpen oldják meg a legégetőbb kérdéseket, a községi tanács szociális védelemmel és egészségvédelemmel megbízott tagja, Csikós László a következőképpen foglalta össze:

– Mivel most téli szünidő van, és két számjegyű mínuszok köszöntöttek ránk, a népkonyha eddigi, napi szinten kiosztott 75 adagját fel kellett emelnünk 105-re. Az óvoda konyhája biztosítja a főtt ételt, a hagyományostól eltérően most szombatonként is dolgozik, továbbá bővebb adagot osztottunk, hogy még vasárnapra is elég legyen a felhasználóknak. Az igényeknek egyelőre eleget tudunk tenni, de ha a nagy hideg továbbra is ilyen kitartó lesz, a tanítás megkezdésével gondoskodnunk kell a horgosi iskolában harminc gyerek étkeztetéséről, ami a népkonyhán keresztül történik, de községi szinten 420 gyerek kap ingyenesen tízórait.

Magyarkanizsa község területén is érvényben van a minisztériumi rendelet, amely szerint a gerontológiai központoknak be kell fogadniuk azokat az embereket, akik náluk jelentkeznek annak reményében, hogy fűtött helyen vészelhetik át a leghidegebb napokat. Egy ilyen esetet jegyezhetünk a község területén. Ami a fagyoskodást illeti, tudomásunk szerint mindenkinek van otthon áramellátása, de amennyiben gondjuk van, egyrendbeli segélyre benyújthatják a kérelmet a szociális központnál a rászorulók.

Bővebben:


Több ebéd készül a népkonyhán

Növekedett a népkonyha kapacitása

Növekedett a rászorulók száma