Hivatalos átadó a megújult vásártéren

2016.12.20.
    

A felújítási munkálatok befejeztével december 14-én átadták rendeltetésének a magyarkanizsai vásárteret. Az avatóünnepségen megjelentek a felújítást finanszírozó nemzetközi szervezetek, a szerb kormány és a Menekültügyi Főbiztosság képviselői is.

A tavaly ideiglenes pihenőközpontként üzemelő vásártér felújítása új lehetőségeket kínál a Tisza menti kisvárosnak.

Fejsztámer Róbert polgármester a donátorok mellett köszönetet mondott mindazoknak, akik segítségükre voltak a nehéz időkben.

– A vízvezeték, a csatorna, az áram bevezetése, belső utak rendezése, faültetés, kerítések emelése, az állatvásár leválasztása a kézműves vásártól – ezek a beruházások történtek meg eddig az amerikai támogatásból több mint 55 ezer dollár értékben.

Magyarkanizsa polgármestere elmondta azt is, hogy a kért támogatásokból még nem minden valósult meg, de vannak ígéretek a migránsválság okozta többi kár rendezésére, így a vásártér felújításának teljes befejezésére is. A polgármester hozzátette, a különféle támogatói szervezetek felé az önkormányzat mintegy egymillió euró értékű támogatási igény nyújtott be, amelyek felölelik mindazokat a területeket, amelyek a migránskrízisben érintettek voltak.

Bővebben:


Vásártér amerikai támogatással

Felújították a vásárteret

Felújították a vásárteret


Megnyílt a vásártér



Fotó: Puskás Károly építészmérnök