Ülésezett a képviselő-testület

2016.07.29.
 

Magyarkanizsán július 28-án ülésezett a községi képviselő-testület. Az eseményen szinte minden napirendi pontot egyhangú igennel fogadtak el a képviselők.

Az üzlethelyiségekről szóló rendelet meghozatala után a pályázatokból pénzelt beruházások, az adorjáni és magyarkanizsai vízhálózat korszerűsítésének és a horgosi kerékpárút harmadik szakasza kiépítésének finanszírozása és az önrész biztosítása miatt a képviselők 18 millió 400 ezer dinárral megnövelték az idei költségvetést. A demográfiai mutatók javítása érdekében a szerb állam eddig a testen kívüli megtermékenyítés első két próbálkozását finanszírozta, Magyarkanizsa pedig a harmadikra különített el költségvetési eszközöket. Most tovább javult a helyzet: a költségvetésben erre a célra fenntartott pénzt a negyedik próbálkozásra fordítják.

Az ülésen módosítási javaslatot fogadtak el a magyarkanizsai önkormányzati rendszerben 2015 folyamán határozatlan idejű munkaviszonyban foglalkoztatottak maximális számára, Magyarkanizsa esetében a 254 állandó foglalkoztatottra vonatkozó rendelet kapcsán is. A Községi Közigazgatási Hivatalban 56-an lehetnek, a többit az önkormányzati alapítású intézményekben, a közvállalatokban és helyi közösségekben állandó munkaviszonyban lévők száma teszi ki.

Az ülés folytatásában a közvállalatok és az intézmények múlt évi eredményeit illetve jövő évi programjait fogadták el, igazgatókat és különféle bizottságokat mentettek fel illetve neveztek ki.

Bővebben:


18,4 millió dinárral növekedett az idei községi költségvetés

Módosították a költségvetést

45 napirendi pont

Megtartották a Községi Képviselő testület III. ülését


A KKT harmadik ülése: Tizennyolc és fél millió dinárral növekedett az idei költségvetés



Fotó: Puskás Károly építészmérnök