A támogatások növekszenek, a nagyberuházások háttérbe szorulnak

2023.01.04.


A jelenlegi helyzetre való tekintettel ugyan kicsit óvatosabban, de célirányos tervekkel indítja az új évet Magyarkanizsa község is. A tervek szerint a nagy léptékű beruházások kicsit háttérbe szorulnak, viszont az önkormányzat által finanszírozott támogatások összege növekedni fog a 2023-as évben.
A magyarkanizsai önkormányzat fő célja, hogy megőrizze azt a szolgáltatási és működtetési színvonalat, ami a 2022-es évet jellemezte. A 2023-as évben a kiadások 10-15 százalékos növekedéssel számolnak, mások mellett az intézmények működését, a szociális háló, a sportklubok, a művelődési egyesületek és a rendezvényeket illetően is.
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta: „Természetesen ahhoz, hogy tudjunk emelni, ahhoz valahonnan el kell vennünk. Mivel nem szerettünk volna elvenni egyetlen egy olyan területről sem, amely bizonyítottan 2022-ben jól működött, ezért egyetlen egy megoldás maradt számunkra, mégpedig, hogy a nagyberuházási tételeiknről levettük azokat az összegeket, melyeket áthelyeztünk az előbb említett területekre, többek között például az egészségügy színvonalának emelésére.”
A 2023-as költségvetés előlátta az önkormányzat által biztosított támogatások összegének növekedését. Továbbá a község területén az idei évben megkezdik a közvilágítás modernizációját is – emelte ki Magyarkanizsa polgármestere.
„Az elektromos energia ára az állami szektorban duplájára nőtt, tehát nem ugyanazok az árak vannak, mint amit a polgárok érzékelnek úgy, hogy nekünk mindenképpen a közvilágítással kezdenünk kell valamit, ha nem akarjuk lekapcsolni a 13 településünkön a közvilágítás egy részét, márpedig közbiztonsági okok miatt nem akarjuk lekapcsolni, tehát ezen a területen biztosan lesz egy nagyobb horderejű fejlesztés.”
Emellett közel 50 millió dináros keretet is elkülönített az önkormányzat, hogy az idei évben várható kisebb-nagyobb beruházásokhoz akár 15-20 százalékos önrésszel is hozzá tudjon járulni.
Bővebben:

 


Magyarkanizsa: A támogatások növekszenek, a nagyberuházások háttérbe szorulnak