Emelkednek a közműdíjak Magyarkanizsa községben

2022.11.24.


A költségvetés módosításáról is döntöttek a Községi Képviselő-testület ülésén Magyarkanizsán. Elmondták, hogy az év első felében a bevétel 61%-ban valósult meg, ami 141 millió dinárral több, mint a tavalyi év azonos időszakában megvalósult bevétel. A kiadás 812 millió dinárt tett ki, ami 63,6%-os megvalósulást jelent. Elmondták továbbá, hogy a projektek összege 120 millió dinárt tett ki, valamint azt is, hogy a költségek 203 millió dinárral magasabbak a tavalyinál.


Az ülésen emellett elfogadták a közúti biztonságról szóló jelentést is, amiből kiderült, hogy 37 baleset volt a község területén a januári-júniusi időszakban.


Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője elmondta: „2023 januárjától emelkedni fognak a közműdíjak is. A szemétkihordás, az ivóvíz-szolgáltatás és szennyvízelvezetés, valamint a Kommunalac Kommunális Szolgáltató Vállalat díjai is. A lakosságot érintő áremelések 10 és 15% közöttiek lesznek. Ki kell emelni, hogy a környező községekhez képest az árak az emelés után is maximálisan a középmezőnyben, középkategóriában vannak, de több helyen továbbra is a legolcsóbb községek között vagyunk.”


Bővebben:


Emelkednek a közműdíjak Magyarkanizsa községben

Többe kerülnek egyes szolgáltatások
FOTÓALBUM Puskás Károly fényképei