Посета успешном Центру за пружање услуга социјалне заштите

20.05.2024.
 

Председник општине Кањижа Робер Фејстамер је у петак, 17. маја посетио Јавну установу Центар за пружање услуга социјалне заштите коју је локална самоуправа основала 2010. године и од тада змеђу осталог  помажу запошљавању одраслих особа за вишеструким (кумулативним) инвалидитетом. У оквиру центра функционише и специјално одељење Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Кањижи, те центар има преко 20 корисника својих услуга. 
Председник Фејстамер  је приликом посете рекао да му је драго да локална самоуправа има посебну буџетску ставку и да ову институцију помаже, самим тим  и деци и младим  људима да се сналазе у животу. – Изузетно је важно да ова институција и надаље функционише иако мали број људи користи његе услуге . Они су важни за нашу заједницу и битно је да стручна институција се бави њиховим потребама, а да не говориомо о породицама којим је живот олакшан јер се свакодневно посвећу овој деци и младима – рекао је председник Фејстамер. 
Председник се захвалио директору Чаби Толнаи  и свима који раде у овој институцији је свакодневно дају максимим од себе и на располагању су корисницима. Нагласио је да ће локална самоуправа  и наредних година подржаавати ову институцију, јер знајуо да се запослени туде да добију средства и на конкурсима . Ове године су добили средства за  ИПА пројекат  који је усмерен на интеграцију Рома и који ускоро почети да се  реализује.
Више информација: 

 


Посета успешном Центру за пружање услуга социјалне заштите

Развој социјалне заштите у Кањижи




Фото Карољ Пушкаш