Потписано 49 уговора за енергетску ефикасност

17.05.2024.
 

Општина Кањижа добила додатна 4,5 милиона од Министарства рударства и енергетике  за енергетску ефикасност везану за 2023. годину. Општина доделила 19 милиона за уштеду енергије.  
Општина Кањижа  је наставила спровођење конкурса за енергетску ефикасност из 2023. године захваљујући новој, накнадно одобреној подршци коју је доделило Министарство рударства и енергетике за повећање енергетске ефикасности стамбених зграда, породичних кућа и станова. Заједно са сопственим уделом локалне самоуправе, додељено је  девет милиона динара, који је  на располагању грађанима који нису добили средства  у прошлогодишњем првом кругу. 
У Великој  сали Градске куће у Кањижи је данас је председник општине Роберт Фејстамер  потписао још 49  појединачних уговора на основу пријава које су поднете за енергетску ефикасност. 
-Данас потписујемо уговоре који су предати у 2023. години за енергетску ефикасност за грађане општине Кањижа. Имали смо 5+5 милиона средстава ( пет од Министарства и пет милиона сопствених, из буџета локалне самоуправе). Испоставило се да то није довољно. Тражили смо још средстава  и сада смо добили од Министарства тако да ћемо поделити девет милиона динара за енергетску ефикасност онима који је нису добили у првој подели, тј. свима јер сви имају исправну документацију. Министарство за рударство и енергетику и локална самоуправа су обезбедили купно 19 милиона да би овај конкурс за енергетску ефикаснос био успешан. 
Један од потписника уговора 16. априла Милош Кравић  се захвалио што је добио средства да замени дрвенарију у стамбеном простору. – Сада сам успео јер сам имао комплетну документцију, за разлику од првог пута. Желим да позовем грађане да се пријаве код следећег расписа конкурса  јер је ово велика помоћ, добија се  50 одсто средстава  од укупне вредности за замену дрвенарије. 
Више информација: 

 


Потписано 49 уговора за енергетску ефикасност