Бесплатна обука за жене из области информатике

16.05.2024.
 

15. маја 2024. године у Великој сали у згради Општинске управе организована је додела уверења полазницама обуке "Бесплатна обука за жене из области информатике". Обука је била намењена пре свега женама различитог старосног доба, али су и мушкарци имали могућност пријаве на обуку. Уверења о успешно завршеној обуци доделио је Роберт Коња, помоћник председника општине Кањижа за техничка питања и информатику. 
Обуку је успешно завршило 36 жена и 2 мушкарца. Настава се одржавала у Образовно-културној установи „Cnesa“ из Кањиже, у периоду од фебруара до краја априла 2024. године. 
Обука је била финансирана од стране: Завода за равноправност полова. Главни апликант пројекта је: Општина Кањижа. 
Кањижа је једна од 10 општина и градова које су на основу јавног конкурса Завода за равноправност полова добила бесповратна средства. Кањижа је добила 250.000,00 динара. 
Општи циљ програма је био да се допринесе подизању информатичких компетенција, помогне у постизању нових вештина чиме жене и мушкарци добијају веће шансе за запошљавање, биће конкурентније/ни на тржишту рада и економски оснажене/ни. 
Обука је део пројектних активности општине Кањижа на имплементацији Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности и координацији локалних актера на његовом спровођењу. 

 





Фото Карољ Пушкаш