Завршена изолација Основне музичке школе у Кањижи

13.05.2024.
 

Покрајинским средствима и средствима локална самоуправе завршена унутрашња и спољашња изолација зграде, а поред тога је завршена и планска документација за комплетну обнову школе: радови би могли да се изведу за 22 милиона динара. 
Основна музичка школа у Кањижи прославила је прошле године 45 година постојања. Школу похађа око 200 деце. 
Успешно су конкурисали код надлежног Покрајинског секретаријата, захваљујући чему је омогућена изолација спољних и унутрашњих зидова читаве зграде, у вредности од 1,4 милиона динара. 
Јудит Аћимчев, директорка Основне музичке школе Кањижа каже: „Оно што се десило још прошле године јесте да смо уз подршку локалне самоуправе успели да бетонирамо три учионице. Оно што је некада био паркет и земља испод. То је било веома важно, јер је под већ био у веома лошем стању, али би заправо читаву зграду требало озбиљно реновирати, али изгледа да то лепо, полако и напредује.” 
Из покрајинских средстава урађена је и планска документација за комплетну обнову школе. 
Роберт Фејстамер, председник Општине Кањижа каже: „Локална самоуправа ће, ако је потребно, обезбедити учешће, а ако има средстава за то, из сопствених средстава ће платити и финансирати неке мање и веће инвестиције, које недостају да би се тај процес завршио. У сваком случају, да би се дошло до реновирања целе зграде, да би се обезбедио новац за комплетну обнову од 22 милиона динара, потребно је још доста конкурса.” 
А посао не стаје: школа жели да обнови учионице, електричне инсталације, замени врата и прозоре и санира тоалете из додатних средстава од конкурса. 
Више информација: 

 


Завршена изолација Основне музичке школе у Кањижи




Фото Карољ Пушкаш