У Кањижи одржано општинско такмичење у познавању саобраћаја

19.04.2024.
 

У посебној категорији такмичили су се предшколци и ученици првог и другог разреда основне школе. 
Деца су одговарала у групама од по троје малишана и то на питања везана за саобраћај. Задаци су били састављени према старосним групама, у првом кругу су тако, на пример, морали да препознају возила на основу њиховог звука. 
Децу предшколског узраста за такмичење су припремале васпитачице у вртићу, док су децу првог и другог разреда припремале учитељице. Основна школа „Јован Јовановић Змај” је по други пут била домаћин ове манифестације. 
Золтан Сепеши, директор Основне школе „Јован Јовановић Змај” каже: „Сматрамо да је то једна веома важна ствар, која припрема ученике првог и другог разреда, као и предшколце, односно малу децу, да учествују у саобраћају и да стекну она теоријска знања која су неопходна да би могли самостално да се сналазе у саобраћају у свакодневном животу.” 
Прошлог месеца су школе и вртићи из општине одржали једно контролно такмичење у својим установама, од којих су они најбољи учествовали на садашњем такмичењу. Најбоља екипа учествоваће на окружном такмичењу. 
Балаж Бајтаи, координатор Савета за безбедност саобраћаја у општини Кањижа каже: „Предшколци ће имати само тест за препознавање звука и боја, тако да ће то бити један веома једноставан мали тест, а по природи ствари, како су старији, ученици првог и другог разреда ће већ писати један озбиљнији тест, морају да реше тестове на три или пет страница везано за саобраћај.” 
Такмичење је реализовано уз подршку Локалне самоуправе општине Кањижа. На такмичењу је учествовало 36 малишана. 
Више информација: 

 


У Кањижи одржано општинско такмичење у познавању саобраћаја




Фотоалбум: Карољ Пушкаш