Награђени најбољи спортисти 2023. године

07.02.2024.
 

Фани Нађ и Саболч Лошонц, обоје из Рвачког клуба „Потисје“, постали су спортисти године у општини Кањижа. 
Награде за спортисту године уручене су у понедељак после подне а признања су добили најуспешнији спортисти, спортски клубови и спортски радници у општини. 
Овом приликом награђени су најбољи спортисти Кањиже у прошлој години у свакој од узрасних категорија. Код дечака у категорији пионира признање је добио Балаж Ујхељи, у категорији кадета Кевин Ленђел, а у конкуренцији јуниора Данијел Озвеђ. Сва тројица су чланови Рвачког клуба „Потисје“. У категорији одраслих најбољи је Саболч Лошонц, такође рвач, који је је прошле године у свом узрасту освојио првенство и Мађарске и Србије, а осим тога на У23 Првенству Европе пласирао се на пето место. 
„Ове сезоне желео бих пре свега да освојим државно првенство, првенство за одрасле и У23, односно да доспем на У23 Европско првенство, и да одатле донесем медаљу“ каже Саболч Лошонц, рвач из Рвачког клуба „Потисје“ из Кањиже. 
У женској категорији, у узрасту пионирки најбоља је Оршоља Хаби, код кадета Евелин Ујхељи. Обе су рвачи. У категорији јуниора плакету је добила Лидија Ладањи, чланица Кајакашког клуба „Братство“. У категорији одраслих рвачица Фани Нађ је изабрана за најбољу јер је прошле године на У23 Европском првенству освојила треће место. 
„Ово је заиста један добар путоказ, да идем добрим путем и да на њему треба даље да напредујем. Признање је што сам ја ово добила и надам се да ћу и догодине ја бити спортиста године.“ 
Најуспешни спортски клуб у општини је Рвачки клуб „Потисје“. 
„Прошла 2023. година била је веома успешна, једна од најуспешнији у историји клуба. Није најуспешнија, али је међу најбољима. Овде ћу поменити два бронзана одличја са Европског првенства, пето место на светском првенству, четири медаље на Балканском првенству, 19 појединачних државних првенствених титула, и шест државних титула освојених у Мађарској. Прошле године смо учествовали на 87 такмичења на којима смо освојили 354 медаље у 15 држава“ рекао је Рудолф Рекецки, председник Рвачког клуба „Потисје“ из Кањиже. 
На територији општине активно ради 35 спортских друштава која се сваке године финансирају из општинских дотација. Један од циљева уручења награда одржаног у понедељак је и мотивисање спортиста. 
„Сматрам да са једне стране одајемо признање младима и одраслима за рад који су показали током целе године, с друге стране веома смо поносни на њих и желели би да их мотивишемо да и наредних година буду овако успешни спортисти“ рекла је Ела Добо, стручни сарадник у спорту за децу и омладину при Спортском савезу Кањиже. 
Као најуспешнији тренер награду је примио Шандор Ујхељи, рвачки тренер, а најуспешнија екипа је ТСЦ Женски фудбалски клуб, а награду за животно дело за вишегодишњи рад добио је Антал Сагмајстер, некадашњи тренер Стонотениског клуба Кањиже. 

 


У Кањижи награђени најбољи спортисти 2023. године




Фото: Карољ Пушкаш