Tizenkét mikro- és kisvállalkozás kapott támogatást

2016.07.14.
 

Vissza nem térítendő támogatásokat hagyott jóvá a magyarkanizsai önkormányzat a község mikro- és kisvállalkozói részére. Az erről szóló szerződéseket július 13-án a magyarkanizsai városházán írták alá a kedvezményezett vállalkozók és Magyarkanizsa polgármestere.

A hatmillió dináros keretösszegből, ami egymillióval több, mint 2015-ben volt, nem egész négy milliót osztottak ki a magyarkanizsai, oromi, horgosi, oromi és ilonafalusi vállalkozóknak. A közelmúltban lejárt pályázatra, amelyen kamattámogatásokra, alapeszköz-vásárlására és új munkahelyek megnyitására lehetett támogatást igényelni, mintegy 15 vállalkozó jelentkezett, de néhányan időközben visszaléptek. A nyertes pályázók közül tízen alapeszköz-vásárlására, ketten pedig új munkaerő alkalmazására kérték a támogatást.

Az ünnepélyes szerződéskötésen Fejsztámer Róbert polgármester elégedettségének adott hangot, amiért ilyen szép érdeklődés nyilvánult meg a pályázat iránt a község vállalkozói részéről.

„Tavaly kezdtük el a gazdaságfejlesztési program ilyen jellegű levezetését. Akkor ötmillió dináros kerettel rendelkeztünk, ami az idén, a három támogatási vonalra, hatmillióra növekedett. A fennmaradt összeget, ami nagyjából 2 millió 200 ezer dinár, az év második felében újra megpályáztatjuk. Addig az is eldől, hogy milyen támogatási vonalakat nyissunk meg. A mezőgazdasági termelőktől eltérően a vállalkozók nem mutattak érdeklődést a kölcsönök kamattámogatása iránt, így ezt a vonalat valószínűleg ki is fogjuk hagyni. Ezért jó év közben is finomítani a pályázatokon, a kiírásokon, megpróbálni így igazodni a vállalkozók igényeihez, mert egyébként nagyon nehéz már a költségvetés tervezésekor, másfél évvel a hasznosítás előtt megjósolni, hogy mire lesz az adott pillanatban szükségük, mi lesz a fontos a vállalkozóknak. Örömmel tölt el, hogy voltak jelentkezők, hogy érdeklődnek a vállalkozók a községi támogatási lehetőségek iránt, hogy folytatódott az a jó együttműködés a vállalkozók és az önkormányzat között, ami a tavalyi esztendőben kialakult.” – nyilatkozta a polgármester.

A községi gazdasági- és vállalkozásfejlesztési pályázaton a Kriss and Roll mintegy 257 ezer, a Microcer 340 ezer, a Tiska Laguna 344 ezer, a Floramarket 244 ezer, az ABT Sped 167 ezer, a Fotografika 500 ezer, a Hidromatik 453 500, a SZTUR Riki 400 ezer, a Krin-Wood 500 ezer, a Tehnoferum pedig 378 ezer dináros támogatást kapott alapeszközök vásárlására, míg az AS-Frigo és a Autoservis Pofi 150-150 ezer dináros támogatásban részesült új munkaerő alkalmazására (az összegeket fel- illetve lekerekítettük).

Bővebben:


Tizenkét mikro- és kisvállalkozás kapott önkormányzati támogatást

Magyarkanizsa önkormányzata támogatta a vállalkozásokat

Négymillió dinár a vállalkozóknak

Бесповратна подстицајна средства привредницима


Aláírták a vállalkozásfejlesztési szerződéseket



Fotó: Puskás Károly építészmérnök