Tudomány Klub Magyarkanizsán

2016.06.15.
 

Június 14-én délelőtt került sor a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ épületében létrehozott Tudomány Klub megnyitójára, ugyanakkor együttműködési megállapodást kötöttek a belgrádi Tudománynépszerűsítő Központ, Magyarkanizsa község és a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ képviselői. A dokumentumokat Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Nemanja Đorđević, a belgrádi Tudománynépszerűsítő Központ igazgatója, valamint Varjú Potrebić Tatjana, a magyarkanizsai Központ igazgatója látta el kézjegyével.

A Tudomány Klub céljainak és feladatainak bemutatásáról Branimir Acković és Tijana Marković, a belgrádi Tudománynépszerűsítő Központ munkatársai tartottak előadást, amit a megnyitott egylet, valamint az ez alkalomból rendezett műszaki, modellező és tehetségfejlesztő kiállítás megtekintése követett.

A megnyitón megjelenteket Nyilas Mihály, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkára is köszöntötte és községünk tudományos megújulásával kapcsolatban a klub hiánypótló szerepére hívta fel a figyelmet.

Bővebben:


Tudomány Klub Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly építészmérnök