Kisbuszt kapott a község a magyar kormánytól

2016.06.01.
 

A magyar kormány a 30 ezer eurós támogatást még a tavalyi évben odaítélte Magyarkanizsának, amikor a község a migránsválsággal küszködött, de a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a Renault márkájú jármű megvásárlására csak a napokban kerülhetett sor. A gépkocsi kulcsait május 31-én délelőtt dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete adta át dr. Bimbó Mihály magyarkanizsai polgármesternek.

A gépjármű átadásán dr. Pintér Attila külön is kiemelte annak, az önkormányzat erejét és anyagi lehetőségeit meghaladó áldozatvállalásnak a jelentőségét, amelyet Magyarkanizsa a migránsválság idején tanúsított. Óriási tehernek minősítette azt a napi többezres menekültáradatot, ami a nagyjából 10 ezres lélekszámú Magyarkanizsát sújtotta, és reményének adott hangot, hogy az új járművet többé nem kell a migránsgondok miatt szolgálatba állítani.

A sajtótájékoztatón dr. Bimbó Mihály polgármester elmondta még, hogy a jövőben a gépkocsit az önkormányzat közösségi célokra illetve a Községi Szociális Központ szükségleteire fogja majd használni.

Bővebben:


Kisbuszt kapott a község a magyar kormánytól

Kisbusz az Önkormányzatnak

Kisbusz Magyarkanizsa önkormányzatának


Kisbuszt kapott az önkormányzat Magyarországtól



Fotó: Puskás Károly építészmérnök