Ezentúl kamerák figyelik az általános iskola környékét

2016.04.20.
  

Tartományi és önkormányzati támogatásból térfigyelő kamerarendszert kapott a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épületének környéke. A kamerákat felszerelése április 19-én fejeződött.

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épületébe a gyerekek többsége kerékpárral jár. A biciklik az iskola előtti kerékpártartókban állnak. Ezeknek és a tanulók biztonságának érdekében kérelmezték a térfigyelő kamerák felállítását – mondta Bíró Edit, az intézmény igazgatója.

A kilenc felszerelt kamerával mintegy 300 méteres szakaszon a szomszédos középiskola és a mellette álló óvoda előtti teret, összesen mintegy 15 ezer négyzetméter területet figyelhetnek meg. A beruházást az önkormányzat a Tartományi Gazdasági Titkárság pályázatán nyert támogatásból, illetve saját pénzéből valósította meg – mondta el Bajtai Balázsl, a felügyelőségi osztály munkatársa. Ebből a keretből jutott pénz még egy-egy kamerára. Egyiket a város központjában lévő villanyrendőrhöz, a Damjanich és a Bolmány utca sarkán, a másikat pedig a horgosi körforgalomnál helyezték el. A kamerarendszer felvételeihez az iskola megbízott dolgozói, illetve a helyi rendőrállomás fér hozzá.

Bővebben:


Térfigyelő kamerák az oktatási intézmények közelében

Térfigyelő kamerák az iskola körül