Bővítik a Bratstvo Kajakklub épületét

2016.04.20.
 

A magyarkanizsai Bratstvo Kajakklub Tisza-parti épülete bővítésének első szakaszában a kétszintes épület tetőterének munkálatait végzik el. A 10 millió dináros beruházáshoz a magyarkanizsai községi önkormányzat és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság 3-3, míg az Ifjúsági és Sportminisztérium 4 millió dinárral járul hozzá. Az objektum tetőterében 25-30 személyes szobákat alakítanak ki, és egy modern súlyzóterem is a kajakozók rendelkezésre áll, ami lehetővé teszi edzőtáborok megszervezését is.

Az önkormányzat infrastrukturális fejlesztésekkel segíti a sportklubokat. Fejsztámer Róbert, főosztályvezető, Gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztály: „Itt konkrétan nem csak a kajakházra és a kajakosokra gondolok. Egyeztetések zajlanak a falvakban lévő fociklubokkal is, hogy a futballhoz kapcsolódó infrastruktúrát fejlesszük, abba ruházzunk be, sőt egyeztetések folynak a küzdősportok képviselőivel is, birkózók, cselgáncsozók, hogy ők egy külön épületet, edzőtermet kapjanak.”

A mintegy két évtizede épült kajakház bővítése a második olyan lehetőség a klub számára, amellyel az önkormányzat segíti a munkát. Pénteken a Velebiti-tó hasznosításáról írták alá azt a megállapodást, amellyel a sportegyesületet egy állóvizes versenypályához juttatják.

Bővebben:


A kajakházban készül az oktatóközpont

Oktatási központ a kajakklubban

Дом кајакаша постаје наставни центар




Fotó: Puskás Károly építészmérnök