Sajtóközlemény

2014.03.18.
 

Intézkedés egy Facebook bejegyzés kapcsán

A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Felügyelőségi főosztálya hivatalból követi a hatáskörét érintő bejegyzéseket és kommentárokat a Facebook közösségi portálon, ellenőrzi azokat és amennyiben szükséges, intézkedik az ügyben.
Munkájuk során eddig számos megalapozatlan és sokszor rosszindulatú bejegyzés ellenőrzésére került sor, ám a múlt héten valós problémával szembesítette a közösséget és a hivatalt egy felhasználó.
Az FB-bejegyzés a szabadon, póráz és szájkosár nélkül játszótérre engedett kutyákra hívta fel a figyelmet, amelyek piszkolják a homokozót és a füves területet, valamint veszélyt jelentenek az ott játszó gyermekekre nézve. 
A főosztály intézkedése nyomán – a hatályos önkormányzati rendelet alapján – a Településrendezési Közvállalat kétnyelvű táblákat helyez el a népkerti és az Ozoray Árpád utcában található játszótérnél A játszótérre kutyát bevinni tilos! felirattal.
Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy az előírásokat betartva vigyázzanak a játszóterek tisztaságára és az ott játszók épségére.
A hivatal munkáját minden esetben segítik a tudatos és becsületes polgári bejelentések, melyek révén szebb, jobb, biztonságosabb életteret teremthet. Éppen ezért a magyarkanizsai önkormányzat köszöni községünk lakóinak az aktív fellépést és arra kéri a polgárokat, hogy a problémákat továbbra is jelezzék bátran és bizalommal akár az említett közösségi oldal útján, akár a gyorsabban és hatékonyabban működő 48-as rendszer használatával.