Március 15-i emlékünnepség

2014.03.17.
  

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepén a magyarkanizsai önkormányzat is megemlékezett a 166 évvel ezelőtti, nemzetformáló történelmi eseményekről.
Az ünnepi program a magyarkanizsai nagytemetőben kezdődött délután két órakor. A megemlékezésen tiszteletét tette Magyarország szerbiai nagykövete, Nikowitz Oszkár is. Az önkormányzat és a magyar nagykövetség mellett községi intézmények, a magyarkanizsai helyi közösség, civil szervezetek és pártok képviselői is koszorúztak a forradalom emléktáblájánál.
A Dobó Tihamér Képtárban kiállítás nyílt tatai képzőművészek munkáiból. A testvérvárosi alkotók kiállított műveit Pósa Károly, a képtár vezetője méltatta köszöntőjében.
A Művészetek Házában megtartott ünnepi műsor keretében sor került a Tata testvérvárosunkkal 2012-ben kötött szerződés megerősítésére, a tatai Derengő énekegyüttes és Pötörke táncegyüttes fellépésére, valamint magyarkanizsai fiatal szavalók, táncosok, zenészek közös műsorára Tomin Zsuzsanna rendezésében.

Bővebben: 


http://www.magyarszo.com/hu/2279/vajdasag_magyarkanizsa/108957/Testv%C3%A9rv%C3%A1rosi-vend%C3%A9geik-k%C3%B6r%C3%A9ben-%C3%BCnnepeltek-Magyarkanizs%C3%A1n.htm