Ülésezett a magyarkanizsai kkt

2015.10.06.
 

Két tartózkodó és 2 ellenszavazat mellett a magyarkanizsai községi képviselő testület október 5-i ülésén elfogadták a községi költségvetés hathavi jelentését.

A költségvetésbe hat hónap alatt 340 millió dinár folyt be, ami a tervezett évi mintegy 1 milliárd 100 milliónak a 34 százaléka. A kiadások 324 milliós nagyságrendben valósultak meg. Bevétel szempontjából a legjelentősebb tétel a keresetekre kirótt adók voltak, amelyek 92 milliót tettek ki, de 27 illetve 19 millió dinárral komoly tételt képezett a természetes jogi személyek illetve a jogi személyek adója is – nyilatkozta Domonkos Tibor pénzügyi főosztályvezető.

A képviselők elfogadták a községi elismerésben részesülők névsorát is. Az idén díszpolgári címet nem ítélnek oda. Pénzjutalommal járó Pro Urbe-érdeméremben Péter Béla magyarkanizsai nyugalmazott műszaki nevelés tanár részesül.

A képviselők döntöttek még a vendéglátóipari objektumok nyitvatartási idejéről, elfogadták néhány intézmény munkaprogramját és személycseréket hagytak jóvá a különféle bizottságokban és testületekben.

Bővebben:



Ülésezett a KKT: Péter Béla kapja a Pro Urbe érdemérmet



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök