Az önkormányzat összegezte a menekülthelyzet megoldása érdekében tett intézkedéseket

2015.09.28.
 

A menekültkérdéssel és az elmúlt hónapok munkájával kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót szeptember 25-én Magyarkanizsán. Összegezték az önkormányzatnak a migránsáradat kezelése érdekében végzett tevékenységét. Magyarkanizsa községen és a vásártéren kialakított ideiglenes pihenőközponton négy hónap alatt mintegy 120-140 ezer bevándorló haladt át. A pihenőállomásról az utolsó család péntek reggel távozott. A község vezetői köszönetüket fejezték ki minden segítségnyújtónak, támogatónak és a lakosságnak.

Noha a tábor továbbra is működésben marad, Magyarkanizsa határozottan elzárkózik egy esetleges téli befogadóközpont létesítésétől, mert a feltételek nem teszik lehetővé – jelentette ki Magyarkanizsa polgármestere. Bimbó Mihály a község társfinanszírozásában megvásárolt diákbuszainak kapcsán elmondta, hogy az ENKA Utasszállító Vállalat a járműveket nem menetrendszerűen és nem rendeltetésszerűen használta, ráadásul nem egy esetben kifogásolható volt a buszok belterének tisztasága is. „Éppen ezért, a polgárok és az utazó gyerekek igényeit tiszteletben tartva önkormányzatunk a közigazgatás felügyelőségi szolgálatán keresztül pénzbüntetést ró ki az ENKA-Putnički cégre, az ilyen esetben kiróható legnagyobb összegben. A befizetett büntetést pedig az oktatási intézmények felszerelésére fogjuk fordítani.”

tthon és nemzetközi szinten is elismerték, hogy a magyarkanizsai pihenőközpont a legjobb és legszervezettebb az országban – mondta Lackó Róbert a községi képviselő testület elnöke. „Egy felkészületlen Európának mutatta meg ez a kis közösség, hogy aki tenni akar, az tud is tenni. Sok kritikát kaptunk munkánk során, de a végeredmény, legalábbis eddig, minket igazol. Senki a lelkes csapatból nem vár vállveregetésre, hiszen csak tettük a dolgunkat egy olyan helyzetben, amelyre nem lehet felkészülni.”

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2840/vajdasag_magyarkanizsa/133181/Ki%C3%BCr%C3%BClt-a-kanizsai-menek%C3%BCltt%C3%A1bor.htm

http://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/elmentek-a-menek%C3%BCltek-magyarkanizs%C3%A1r%C3%B3l_642469.html

https://www.youtube.com/watch?v=hdsNy0jAyWs


Migránsgondok: Nincsenek, de vannak