Magyarkanizsán járt Aleksandar Vučić

2015.09.07.
 

Az Európai Unió tagországainak mindegyike így vagy úgy, de lezárja a határait a migránsok előtt, Szerbia viszont nem ezt teszi - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök szeptember 3-án Magyarkanizsán, ahol a migránsok számára kialakított pihenőhelyre látogatott.

A szerb kormányfő hozzátette, hogy az EU-nak mindenképpen átfogó megoldásra van szüksége a probléma megoldása érdekében. Emlékeztetett arra, hogy szeptember 15-től a magyar törvények szerint öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók azok, akik illegálisan lépik át a határt.

Kiemelte, hogy a Szerbiába érkező migránsok nem akarnak a nyugat-balkáni országban maradni. Aleksandar Vučić tájékoztatta a magyarkanizsai pihenőhelyen tartózkodókat, hogy a határon kerítés vár rájuk.

A magyarkanizsai pihenőhelyen az utóbbi három hétben mintegy 29 ezren haladtak át - jelentette ki Lackó Róbert, a település képviselő-testületének elnöke a szerbiai közszolgálati televízióban. Naponta 1700-1800 migráns tartózkodik a város szélén felállított pihenőhelyen, de a múlt héten volt olyan nap is, amikor 3 és fél ezren érkeztek a településre. Hozzátette azt is, hogy a pihenőhelyet télen nem lehet majd használni, mert a sátrak nem fűthetők, a migránsok viszont már most is sokszor tüzet gyújtanak, ami nagyon veszélyes, a sátrak és a környező épületek is meggyulladhatnak.

Robert Lesmajster, a pihenőhely vezetője elmondta: jelenleg valamivel több mint kétszázan tartózkodnak a vásártéren kialakított központban, szerdán 1700-an voltak, de az éjszakát a többségük már nem töltötte ott.

 

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/19029/Vucic-Magyarkanizsan-Az-EU-val-ellentetben-Szerbia-nem-zarja-le-hatarait.html

https://www.magyarszo.rs/hu/2818/kozelet/132348/K%C3%B6z%C3%B6s-probl%C3%A9ma-%E2%80%93-k%C3%B6z%C3%B6s-fell%C3%A9p%C3%A9s-sz%C3%BCks%C3%A9ges.htm

https://www.youtube.com/watch?v=vq31PkJ4IwQ




A fényképeket Puskás Károly és Кónya Róbert készítette