13 millió 700 ezer dináros támogatás

2015.08.28.
 

13 millió 700 ezer dináros támogatást kap Magyarkanizsa a migránshelyzet kezelésére. A Tartományi Migrációs Tanács pénteki alakuló ülése után javaslatot nyújtott be a vajdasági kormányhoz, hogy a költségvetésből támogassák Magyarkanizsa önkormányzatát. Az összeg a napokban megérkezik.

A pénzből egyebek mellett a migránsok számára tranzitútvonalat jelentő köztereket szeretnék rendbe hozni. Ez Horgost és Martonost is érinti – mondta Nyilas Mihály, a Tartományi Migrációs Tanács elnöke.

Branislav Bugarski, a vajdasági kormány regionális együttműködésért és önkormányzatokért felelős titkára (minisztere) csütörtökön felkereste az augusztus 12-én megnyitott magyarkanizsai befogadóközpontot, amelyen eddig migránsok ezrei mentek át. Azt mondta, hogy Szabadka és Magyarkanizsa eddig mintegy 30 tonna humanitárius segélyt kapott, és a tartományi szervek folytatják a segélyezésüket az áthaladó, és az Európai Unióba tartó migránsok áradata miatt.

Bugarski hangsúlyozta, hogy Vajdaságnak és Szerbiának segítenie kell a tragikus helyzetbe került embereknek, hogy érvényesíteni tudják alapvető emberi jogaikat és kielégíteni alapvető szükségleteiket - olvasható a vajdasági kormány által kiadott közleményben.

 

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18994/Bugarski-Vajdasagnak-es-Szerbianak-segitenie-kell-a-menekulteket.html