Új autóbuszok, hogy a diákok ne utazzanak együtt a migránsokkal

2015.08.25.
 

Nem kell majd a gyerekeknek a migránsokkal együtt utazniuk. Magyarkanizsa 4 vadonatúj buszt vásárolt – mondta el Lackó Róbert. A Községi Képviselő-testület elnöke kiemelte, a különjáratokat kizárólag az iskolások részére szánják. “Mi valóban négy új autóbuszt fogunk venni, és be is fogunk állítani az iskolásaink számára. Legalábbis ezt a kanizsai szolgáltatóval megejtjük. Tehát a vásárlás már megtörtént. A probléma ott van, hogy a SU Trans buszaira nem tudunk kihatni. Követelni fogjuk, hogy ők is olyan rendezett állapotban lévő buszt küldjenek, ami megfelel ebben a helyzetben.”

Szerbia szociálpolitikai minisztere előzőleg azt nyilatkozta, hogy Szerbia lakosai toleránsak, és nem kellene, hogy problémát okozzon nekik a bevándorlókkal együtt buszozni. Aleksandar Vulin, szociálpolitikai miniszter, Szerbia: “Ők ugyanolyan emberek, mint mi. Szintén fizetnek a buszjegyekért, ugyanúgy mint a többi utas. Ha már pénzt adtak a jegyért, joguk van utazni a járatokon. Mi nem fogjuk bőrszín vagy származás alapján megkülönböztetni az embereket.”

Magyarkanizsai illetékesei a miniszter kijelentése ellenére is indítanak különjáratokat az iskolások számára. Azt remélik, az új buszoknak és a fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően problémamentes lesz a tanévkezdés.

 

Bővebben:


http://pannonrtv.com/web/?p=224409