Vissza nem térítendő támogatás a magyarkanizsai vállalkozóknak

2015.08.12.
 

Tizenkét magyarkanizsai mikro-, kis- és középvállalkozás képviselője írta alá augusztus 10-én a magyarkanizsai községi önkormányzat által nekik nyújtott vissza nem térítendő támogatásokról szóló szerződéseket. A szerződést aláíró tizenkét vállalkozó a kért teljes összeget megkapta a vállalkozása fejlesztésére, egyénenként 150 ezertől 500 ezer dinárig terjedő nagyságrendben. A magyarkanizsai polgármester értékelése szerint a pályázatokat objektív pontozási rendszer alapján bírálták el. „A pályázat összetett pontozási rendszere figyelembe vette a pályázók bevételeit, a dolgozók létszámát, az alapítás évét és természetesen a projekt tartalmát, és így alakult ki a végeredmény” – mondta Bimbó Mihály polgármester.

Noha a most szétosztott 2 millió 761 ezer dinár talán kevésnek tűnik, a magyarkanizsai önkormányzat ősszel újabb pályázatot ír ki a vállalkozások fejlesztésére, mondta a Gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztály vezetője, Fejsztámer Róbert: „Igaz, hogy a munkahelyteremtést tartottuk előtérben, azonban bizonyos vállalkozóknál a munkahelymegtartás is már nagyon fontos mérföldkő volt, úgyhogy ilyen értelemben az önkormányzat mindig egy kicsit finomít, és mindig egy kicsit próbálja az igényekhez mérten kiírni és megjelentetni a pályázatait.”

A júniusban kiírt pályázatra ezúttal 24 vállalkozó jelentkezett, közülük 12 kapott támogatást. A most kimaradottak a második kiírásban számíthatnak projektjeik támogatására.

Bővebben:


https://www.youtube.com/watch?v=VbOmMFlmxVM


A vállalkozók aláírták a támogatási szerződéseket



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök