Folytatódik a horgosi kerékpárút építése

2015.08.05.
 

A közlekedésbiztonság fejlesztésére kiírt tartományi pályázaton Magyarkanizsa önkormányzata 4 millió dinár vissza nem térítendő támogatást nyert a horgosi kerékpárút II. szakaszának kiépítésére. A támogatásról szóló szerződést augusztus 3-án Juhász Bálint, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság segédtitkára adta át dr. Bimbó Mihály polgármesternek.

A magyarkanizsai önkormányzat tavaly is és az idén is a horgosi kerékpárút kiépítésére kért és kapott támogatást – mondta köszöntőjében dr. Bimbó Mihály.

- Önkormányzatunk tavaly 1 millió 600 ezer dinárt kapott a titkárságtól a horgosi kerékpárút első fázisának kiépítésére. Ennek köszönhetően idén tavasszal elkészült az első fél kilométeres szakasz Horgoson, a falu központjától a Nyugdíjas otthonig. A második szakaszra, amely másfél kilométer hosszúságú lesz, 4 milliót kértünk és kaptunk. A 3 és fél kilométer hosszúságú Kanizsai út jobb oldalán a következő évre még másfél kilométer kerékpárút kiépítése marad, amelyre természetesen az önkormányzat újra pályázni fog. A kerékpárút teljes elkészültével Horgoson lényegesen biztonságosabbá válik a közlekedés, mert a sok kerékpáros és a megnövekedett személygépkocsi illetve teherforgalom miatt a falun áthaladó regionális út már igencsak balesetveszélyes volt – hallottuk a polgármestertől.

Fejsztámer Róbert, a magyarkanizsai önkormányzat gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztályának vezetője elmondta azt is, hogy a közlekedési projekteken túl az elmúlt egy évben Magyarkanizsa további 9 millió dináros támogatást kapott a gazdasági titkárságtól, mégpedig a falusi- és gyógyturizmus fejlesztésére, a közmunkaprogram megvalósítására és a szabadtéri wifi-kapcsolati központok felállítására Magyarkanizsán, Horgoson és Oromon.

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18919/Horgos-folytatodhat-a-kerekparut-epitese.html

https://www.youtube.com/watch?v=Uo-QV5eLlKc


Tartományi eszközökből folytatódhat a horgosi kerékpárút kiépítése