Megtartotta 27. ülését a képviselő-testület

2015.07.28.
 

Július 21-én tartotta meg a magyarkanizsai városháza nagytermében a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület a sorrendben 27. ülését. Az ülésen módosították az állattartásra és állatvédelemre vonatkozó eddigi községi rendeletet, az Alkotmánybíróság döntései miatt pedig a taxis személyszállítást szabályozó községi rendeletet is. A jövőben a község nem korlátozhatja a taxizással foglalkozók létszámát és engedélyeznie kell a taxizást más községek taxisai számára is a magyarkanizsai község területén.

A magyarkanizsai önkormányzat egy új Škoda Rapid személygépkocsit ajándékozott a helyi rendőrállomásnak. A mintegy 1 millió 300 ezer dinár értékű személygépkocsit a közlekedésbiztonsági bizottság javaslatára, a közlekedési vétségekért fizetett bírságokból a községnek maradó 30 százalék céleszköz terhére vásárolták meg. Közlekedésbiztonsági célokra az idén 3 millió dinár állt rendelkezésre.

A községi képviselő-testület 27. ülésén az évi szabadságok miatt mindössze húsz képviselő jelent meg, de határozatképesen dönthettek a kérdésekben. A legtöbb esetben egyöntetű döntés született, a 22 napirendi pontot szűk másfél óra alatt megtárgyalták.

 

Bővebben:


https://www.youtube.com/watch?v=KqNbGGpLdRE