Tiszai határátkelő nyílt

2015.07.27.
 

Csónakok, kisebb hajók és jachtok kikötésére lesz alkalmas az a tiszai határátkelő, amelyet július 24-én adtak át Magyarkanizsán. A határon átnyúló projekt összértéke valamivel több mint másfél millió euró volt. A magyar-szerb IPA projekt keretében Szegeden felújították a folyami teherforgalmi határkikötőt, a Tisza belvárosi szakaszán pedig egy új, kétszintes folyami kikötőállomást hoztak létre. A magyarkanizsai az első ilyen jellegű létesítmény a Tisza vajdasági szakaszán. Bimbó Mihály, polgármester, Magyarkanizsa: “Megteremtettük a feltételét a jelentős folyami személyforgalomnak és új lehetőségeket teremtettünk a belföldi és nemzetközi folyami turizmus számára is.”

Magyarkanizsa önkormányzata mellett a projektben részt vett a Tartományi Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság is. Magyar oldalon a projekt fő hordozója a DKMT Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség volt, de partnerként kapcsolódott hozzá az ATIVIZIG és a Csongrád Megyei Rendőr Főkapitányság is.

Az új folyami kikötő a magyarkanizsai Testvériség Kajakklub telephelyén épült ki, és itt állomásozik majd a határrendőrség új járőrhajója és a két katasztrófavédelmi mentőcsónak is.

 

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2777/vajdasag_magyarkanizsa/130758/Folyami-hat%C3%A1r%C3%A1tkel%C5%91-Magyarkanizs%C3%A1n.htm

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18878/Atadtak-a-folyami-hataratkelot-Magyarkanizsan.html

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18880/Folyami-hataratkelo-Magyarkanizsan-es-Szegeden--hataron-ativelo-projektum-reven.html

https://www.youtube.com/watch?v=TM7HYsen9JA

http://hetnap.rs/galeria/Vizi-hataratkelohely-nyilt-Magyarkanizsan-es-Szegeden-2705.html

http://hetnap.rs/cikk/Uj-folyami-hataratkelo-20086.html


Új kishajó-kikötő a kajakháznál