20 fiatal kapott községi sportösztöndíjat

2015.07.10.
 

Tizenkét községi sportegyesület húsz tehetséges fiatal sportolója, atléták, birkózók, cselgáncsozók, kajakozók, asztaliteniszezők, férfi és női labdarúgók és úszók írták alá július 9-én délelőtt Magyarkanizsán a községi sportösztöndíjak odaítéléséről szóló szerződéseket.

A községi költségvetésből biztosított sportösztöndíjat azok a 12 és 24 év közötti fiatalok pályázhatták meg, akik a magyarkanizsai község területén élnek, valamelyik községi sportegyesület tagjai, máshonnan nem kapnak sportösztöndíjat és sportolói besorolásuk illetve eredményeik alapján megszerezték az ígéretes sporttehetség jogállást, amit egyesületeik igazoltak nekik.

A városháza dísztermében megtartott ünnepélyes eseményen a fiatalokat Huzsvár Ervin polgármester-helyettes köszöntötte, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy az ösztöndíjazottak névsorában olyan nevekkel is találkozott, akiket már az év sportolóinak kihirdetésekor megismerhetett.

Krekuska Róbert, a Községi Tanács ifjúsági- és sportmegbízottja az ösztöndíj jelentőségéről szólt, amelyet reményei szerint a fiatalok a sportra, sportfelszerelés vásárlására költenek majd, és nagyszerű eredményeikkel tovább öregbítik a magyarkanizsai sport hírnevét, a fiatalabbaknak pedig bebizonyítják, hogy érdemes sportolni, és áldozatot is hozni a minél jobb eredményekért.

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18821/Magyarkanizsa-20-fiatal-kapott-kozsegi-sportosztondijat.html

https://www.magyarszo.rs/hu/2762/sport_labdarugas/129911/K%C3%B6zs%C3%A9gi-%C3%B6szt%C3%B6nd%C3%ADjak-a-sporttehets%C3%A9geknek.htm

https://www.youtube.com/watch?v=fiSVNM8C2eY


Ösztöndíj a tehetséges sportolóknak



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök