Komposztálási akció Magyarkanizsán

2015.05.15.
 

A magyarkanizsai önkormányzat a Brantner cég támogatásával az idei évben is megszervezi a komposztálási akciót, melynek keretében 80 komposztláda kerül elhelyezésre a kertes házak udvarában.

A polgárok díjmentesen igényelhetnek komposztládákat, amelyekbe a háztartásukban felgyülemlő szerves hulladékot tudják összegyűjteni.

Ezt követően a gyorsított komposztálási eljárást kidolgozó Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont szakemberei rövid tanfolyamon ismertetik majd az eljárás lényegét az érdeklődőknek, akik a házi komposztálással egyrészt hasznos virágföldhöz jutnak, másrészt kevesebb háztartási hulladék kerül a szemetesükbe, nem utolsó sorban pedig pénzt takarítanak meg.

Az előadást Kőrösi Sóti Beáta okleveles mezőgazdasági mérnök – master tartja június 11-én 16 órakor a városháza nagytermében.

Ha Ön is szeretne komposztálni, hívja a magyarkanizsai városháza 024-875-166-os számának 225-es mellékét vagy írjon a berec@kanjiza.rs e-mail címre.

A ládákat a magyarkanizsai önkormányzat ingyenesen biztosítja az igénylőknek, akik jelentkezési sorrendben vehetik át azokat a helyi közösségekben.

Óvjuk környezetünket! Komposztáljunk otthon!