Üzletember-találkozó Magyarkanizsán

2015.05.08.
 

Szerb–magyar üzletember-találkozót tartottak május 7-én Magyarkanizsán, amelyen magyarkanizsai, zentai, csókai, törökkanizsai, valamint magyarországi üzletemberek és vállalkozók vettek részt. A Gyógyfürdőben megtartott mintegy háromórás találkozó résztvevőit Bimbó Mihály, Magyarkanizsa polgármestere köszöntötte. A megjelentek egyebek mellett tájékoztatót hallottak a hamarosan Szerbiában is irodát nyitó Magyar Nemzeti Kereskedőház tevékenységéről, a határ menti befektetési és ipartelepítési programról, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság idei pályázatairól és Magyarkanizsa község gazdaságtámogatási politikájáról is.

A határon átnyúló együttműködésre kész üzletemberek mellett az eseményen megjelent Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja is. A nagykövet kiemelte az információközvetítés fontosságát, amely elengedhetetlen az üzleti kapcsolatok létrejöttéhez. Juhász Bálint tartományi titkárhelyettes elégedetten állapította meg, hogy ma már nemcsak a kamarák, hanem az önkormányzatok is igyekeznek segíteni gazdaságuk fejlődését, ami megkönnyíti a munkahelyteremtést, a tartomány pedig pályázataival kíván segíteni ebben.

A találkozó végén Algyő és Magyarkanizsa polgármesterei együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, majd közvetlen beszélgetés kezdődött az együttműködésben konkrétan érdekelt vállalkozók és üzletemberek között.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2699/vajdasag_magyarkanizsa/126805/Kev%C3%A9s-a-magyarorsz%C3%A1gi-beruh%C3%A1z%C3%B3.htm

http://www.rtv.rs/hu/gazdas%C3%A1g/gazdas%C3%A1g%C3%A9l%C3%A9nk%C3%ADt%C3%A9s-k%C3%B6z%C3%B6sen_597303.html

https://www.youtube.com/watch?v=dn8XTI-MGT4


Nemzetközi üzletemberi találkozó: Megfelelő partnert találni