Belvízkárok bejelentése

2015.04.16.
 

Magyarkanizsa polgármestere kárfelbecslő bizottságot nevezett ki azon károk felmérésére, amelyek a mezőgazdasági területeken keletkeztek a 2014/2015-ös év téli periódusában a magas belvizek és csapadékok miatt. A kinevezés értelmében a helyi közösségekre hárul a kárbejelentések begyűjtése és nyilvántartásuk elkészítése 2015. április 30-ig.

A kárvallott termelők tehát a saját helyi közösségükben jelenthetik be a belvízkárokat a szükséges dokumentáció felmutatásával:

- részletes kimutatás a gazdaság felújításáról, csak felmutatásra (az a termelő, aki nem kapta el az idei vetésszerkezet fénymásolatát a falugazdászoktól, átveheti azt a helyi közösségben),

-  a gazda saját reális kárbecslése százalékban és értékben kifejezve,

- a bejegyzett gazda személyi adatai: név, lakcím, JMBG (személyi szám), az kérvényező regisztrációs száma (šifra obveznika) а 2013-as lecsapolási végzésről (csak a tulajdonosok esetében), gazdaság-, bankszámla- és telefonszám.

  A bérbeadók csak a lecsapolási illeték törlése reményében jelenthetik be a károkat, míg a használók (akár tulajdonos, akár bérlő) kifejezhetik óhajukat az altalajlazításra is a vízállásos területeiken.



Hirdetmény a belvízkárok bejelentéséről