Közszemlén a Szabadkai Puszták és Tavak területrendezési terve

2015.04.01.
 

A Tartományi Városrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkárság A tervezésről és építésről szóló törvény 50. szakaszával (Az SZK Hivatalos Közlönye, 72/09., 81/09. – javítás, 64/10. – Alkotmánybíróság, 24/11., 121/12., 42/13. – Alkotmánybíróság, 50/13. – Alkotmánybíróság, 98/13.  – Alkotmánybíróság, 132/14. és  145/14. sz.), a tervokmányok tartalmáról, elkészítésük módjáról és eljárásáról szóló szabályzat  60–73. szakaszával (Az SZK Hiv. Közlönye,  31/10., 69/10. és 16/11. sz.) és a környezeti hatások stratégiai mérlegeléséről szóló törvény 5. és 19. szakaszával (Az SZK Hiv. Közlönye, 135/04. és 88/10. sz.) összhangban meghirdeti a Szabadkai Puszták és Tavak Különleges Rendeltetésű Terület területrendezési terve tervezetének és a Szabadkai Puszták és Tavak  Különleges Rendeltetésű Terület területrendezési terve környezeti hatásainak stratégiai mérlegeléséről szóló jelentés közszemlére tételét.

A Szabadkai Puszták és Tavak Különleges Rendeltetésű Terület területrendezési tervének tervezete (a továbbiakban: területrendezési terv tervezete) és a Szabadkai Puszták és Tavak Különleges Rendeltetésű Terület területrendezési terve környezeti hatásainak stratégiai mérlegeléséről szóló jelentés (a továbbiakban: hatások stratégiai mérlegeléséről szóló jelentés) Szabadka város és Magyarkanizsa község területének egyes részeire terjed ki.

1.  A területrendezési terv tervezetének és a hatások stratégiai mérlegeléséről szóló jelentés közszemléje 2015. április 1. és 2015. április 30. között 30 napig tart.

A területrendezési terv tervezete a szemléltető térképek összességével együtt, valamint a hatások stratégiai mérlegeléséről szóló jelentés a tervben érintett városban és községben hétköznap 900 és 1400 óra között lesz közszemlére kiállítva, nevezetesen:

– Szabadka városban a városháza 202/1 sz. irodájában (Köztársaság tér 1)

– Magyarkanizsa községben a városházán (Fő tér 1) és

– a Tartományi Városrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkárság helyiségében (Mihailo Pupin sugárút 16).

A területrendezési terv tervezete és a hatások stratégiai mérlegeléséről szóló jelentés az érdekelt nyilvánosság számára megtekintésre hozzáférhető lesz:

– analóg és digitális formában a helyi önkormányzati egység területrendezési tervezési és városrendezési ügyekben hatáskörrel rendelkező szervének helyiségében,

– digitális formában a Tartományi Városrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkárság hivatalos honlapján (http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs).

A területrendezési terv tervezetének és a hatások stratégiai mérlegeléséről szóló jelentésnek a nyilvános bemutatása Szabadkán 2015. április 17-én 12 órakor a városháza épületében (Fő tér 1, kék terem) lesz. 

A területrendezési terv tervezetére és a hatások stratégiai mérlegeléséről szóló jelentésre természetes és jogi személyek észrevételeket írásban a közszemle időtartama alatt, 2015 április 30-ig intézhetnek a helyi önkormányzati egységek városrendezési ügyekkel megbízott szervéhez és a  Tartományi Városrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkársághoz (Mihailo Pupin sugárút 16, 21000 Újvidék címre).

A közszemlebizottság nyílt ülést 2015. május 8-án Újvidéken Vajdaság AT Képviselőházának épületében (Platon Vladika u. számozatlan, 1. sz. terem) 13 órai kezdettel tart.

2. A tervezésről és építésről szóló törvény 50. szakaszában foglaltakkal összhangban a közszemle lebonyolítása után az arra illetékes szerv, azaz a tervbizottság jelentést készít a közszemle lebonyolításáról, és azt megküldi a terv kidolgozójának, a Tartományi Városrendezési, Építészeti és Környezetvédelmi Titkárságnak és a tervben érintett helyi önkormányzati egységeknek.

 

Közszemlére bocsátott tervezet:
A Szabadkai Puszták és Tavak KRTTT – tervezet 

Grafikai rész:
Térkép 
Cél 
Infrastruktúra 
Kultúra- és természetvédelem
Környezetvédelem 
Végrehajtás 

Stratégiai becslés:
A hatások stratégiai becslése 

Grafikai rész:
01_stratégiai
02_stratégiai