A Föld Órája - értesítés

2015.03.26.
 

A Föld Órája világméretű akció keretében a magyarkanizsai önkormányzat közbenjárására 2015. március 28-án, szombaton 20.30-tól 21.30 óráig kikapcsol a közvilágítás a következő utcákban: Fő utca, Törökkanizsai út, Iskola tér, Fő tér, a Szabadkai út része a Cnesa OMI épületétőll a Korház utcáig.

A Föld Órája egy önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Egyetlen óra a figyelemfelhívásra  az éghajlatváltozás ellen.

A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A Föld Órája idén az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít: Fenntartható módon élünk? Vizsgáljuk meg fogyasztásunkat és ökológiai lábnyomunkat!



A világ legnagyobb környezetvédelmi akciója: A Föld órája